Luonnostelua puheeksi hallitusjuhlissa

Kansalaisten hyvinvointi on hallituksen sydäntä lähinnä. Voimme mitä suurimmalla tyytyväisyydellä todeta, että kuluneina vuosina hyvinvointi on kansalaisten keskuudessa huomattavasti kasvanut. Verrataanpa vain kansalaisten keskipainoa nykyään niihin lukemiin, joissa jouduttiin olemaan aikaisempien hallituskokoonpanojen aikana. Kasvu on ollut mittavaa!

Valtion talous on saatu kuntoon monessakin suhteessa. Aikaisempi miljardien vyörytys ties mimmoisiin tarkoituksiin on saatu pysäytetyksi. Valtionhallinnolla ei enää ole rasituksenaan monia suuria menoeriä, jotka olemme onnistuneet siirtämään muiden maksettaviksi. Valtionhallinnon ennen niin laajaa koneistoa olemme saaneet supistetuksi muuttamalla virastoja laitoksiksi pois keskushallinnon kirjanpidosta. Olemme myöskin tehneet valtiontaloudesta helpommin hallittavan. Valtion budjettikirjaan ei enää merkitä kaikenlaisia menokohteita kirjan lukemista hidastamaan. Suurista kokonaissummista koostuva budjetti on nopeammin luettavissa.

Hallintoa olemme voineet kehittää yhtenäisempään suuntaan. Aikaisemmin pitkin laajaa maata mikä missäkin toimineet valtionhallinnon viranomaiset ollaan saatu kerätyksi harvempiin paikkoihin ja isommiksi, helpommin hallittaviksi yksiköiksi. Ottaaksemme pienen, mutta kuvaavan esimerkin: nykyään voidaan jo parisataa kuntaa jättää ilman poliisia sellaisena viikonvaihteena, jolloin satoja poliiseja tarvitaan Helsingin Stadionille alkapallo-otteluun.

Takavuosina on kansamme pitänyt laulaa, että kuulkaa korpeimme kuiskintaa. Olemme nykyisen hallitusrintaman avulla voineet vapauttaa korpien kiroista ennen näkemättömän suuren osan väestöstä. Olemme voineet varmistaa elinkelvottomien alueiden tyhjenemisen monin tavoin, sekä valitsemalla avainasemiin oikeita kansliapäälliköitä, että vähentämällä alkukantaisten seutujen rahoituspohjaa. Valtion metsistäkin verotulot kertyvät nyt pääkaupunkiseudulle, samoin suuri osa puukauppatuloista.

Tuoreimpiin saavutuksiin kuuluu ilmastomme kesällä 2002. Aikaisempien hallituskokoonpanojen aikana ei olla yhtä johdonmukaisen hyviä ilmoja voitu nauttia. Opposition pahoista puheista huolimatta ilmatilan osto Saksasta on tuottanut erinomaisen hyvän tuloksen.

Suuria saavutuksia ja merkittävää menestystä, siinäpä lyhyesti ilmaistuna hallituksen ja sen taustatukena toimineen puoluerintaman saavutukset Lipposen kaudella!

Kirjoittajasta:
Pyryharakka on nimimerkki. Voit lähettää palautetta toimitukselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s