Pyryn lista pukille

Arvoisa Joulupukki

Rohkenen korkeasta iästäni piittaamatta kääntyä puoleenne tietyin toivein. Materiaalisia toiveita en oikein osaa esittää, eivät ne nyt niin tähdellisiä ole. Sitä paitsi saatte varmasti semmoisia enemmän kuin tarpeeksi.

Teillä Joulupukkina on tavaton vaikutusvalta moniin asioihin ja monenlaisiin ihmisiin. Teitä voisi pitää suorastaan mestarilobbaajana, jos vain joudatte semmoisiin puuhiin. Esittäisinkin nyt muutamia toivomuksia, joita voisitte ehkä harkita sitten, kun mitenkään kerkiätte. Toivoisin nimittäin Teidän käyttävän vaikutusvaltaanne, suorastaan lobbaavan muutamien yleisshyödyllisten asioiden puolesta.

Suomalaisilla on kova kiinnostus omaa menneisyyttään kohtaan, niin lähimenneisyyttä kuin kaukaisempaakin historiaa kohtaan. Monen monta tähdellistä asiaa on kuitenkin jäänyt selvittämättä, taikka sitten selvitykset on painettu unholaan tai hukutettu tuoreempien politrukkitulkintojen alle.

Toivottavasti voisitte vaikuttaa siihen, että seuraavalla kerralla vuoden 1918 sotaa esille nostettaessa muistettaisiin korostaa punakaartien sotilaallista johtoa, joka oli vankasti venäläisten bolsevikkien käsissä.

Toivottavasti voisitte vaikuttaa siihen, että SDP:n asioita seuraavan kerran isosti esiteltäessä mukaan otettaisiin puolueen merkkihenkilöiden keskeinen rooli talousrötöstelyissä ja harmaassa taloudessa sotien jälkeen.

Toivottavasti voisitte vaikuttaa siihen, että suomalaisen punapääoman seikkailut ja erinomaisen kiintoisat vaiheet 1990-luvun alussa selvitettäisiin. Voittehan käyttää hyväksi sitä, että enimmissä asioissa syyteoikeus on jo vanhentunut.

Mikäli suinkin kerkiätte, voisitte varmaan tehdä palveluksen muillekin kuin suomalaisille vaikuttamalla parin laajemmankin asian selvittelyyn:

Toivottavasti käyttäisitte vaikutusvaltaanne sen hyväksi, että 1930-40-lukujen Saksaa koskevissa asioissa puhuttaisiin Kansallissosialistisesta Työväenpuolueesta eikä harhaanjohtavasti fasisteista tai epäselvästi natseista.

Toivottavasti voisitte saattaa kunnolla julkisuuteen ns. afro- ja arabisosialismin sekä niiden merkeissä saavutuksiin yltäneet tekijät.

En tosiaankaan uskalla toivoa, että ehtisitte puuttua tuohon kaikkeen. Toivon silti, että ehtiessänne ja tilaisuuden tullen voisitte askaroida ainaisesta materialistisesta kiihkoilusta kaukana olevien, kiintoisien asioiden parissa.

Nöyrimmästi Teidän kykyihinne uskova

Pyryharakka

Kirjoittajasta:
Pyryharakka on nimimerkki. Voit lähettää palautetta toimitukselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s