Ron Paul – presidenttiehdokaskilvan rasisti ja homofobi?

Republikaanien ehdokkaista monella tapaa liberaalein on ollut kongressiedustaja, kirurgi Ron Paul, joka tunnetaan anarko-kapitalisti Lew Rockwellille läheisenä libertaristina. Johan Norberg, Cato-instituutti ja moni muu liberaali taho on tuominnut Paulin epäliberaaliksi rasistiksi, ja hänen nimissään on pitkään julkaistu myös homofobisia ja antisemiittisiä kirjoituksia. Paul on kuitenkin nyt irtisanoutunut näistä asenteista.

Paulin nimissä on myös esitetty rasistisia TV-vaalimainoksia, mutta ne kuitenkin ovat eräiden hänen tukijoidensa tekemiä ja maksamia, eivät hänen. Paul valittiin kongressiin ensi kerran vuonna 1976.

Kreationisti, abortinvastustaja ja teokraatti?

Mikko Sandt arvioi blogissaan presidenttiehdokkaita ja kirjoittaa blogissaan, että Ron Paul vastustaa aborttia, uskoo kreationismiin ja yrittää säätää lakeja, jotka ajaisivat Yhdysvaltoja kohti teokratiaa.

Rasistiset lehtiset

Paulin ainakin vuodesta 1978 asti ilmestyneissä poliittisissa lehtisissä on esitetty rasistisia, homofobisia ja antisemiittisiä näkemyksiä sekä vainoharhaisen oloisia salaliittoteorioita, jotka kaikki ovat suosittuja äärioikeiston ja osin äärivasemmistonkin keskuudessa.

Nyt näyttää siltä, että Paul ei ole itse kirjoittanut kyseisiä rasistisia tekstejä mutta hän on antanut julkaista ne nimissään. Lisäksi hän väittää, ettei ole edes lukenut saati hyväksynyt kaikkea nimissään kirjoitettua ja että hän tuomitsee nyt esiin nostetut artikkelit, hän kunnioittaa Rosa Parksin rohkeutta toimia rotuerottelua vastaan jne.

Paul on myös todennut rasismin kollektiiviseksi aatteeksi, jossa yksilöt alistetaan jonkin rodun osaksi ja heitä kohdellaan sellaisina.

On silti epäuskottavaa, ettei Paul edes vuosikymmenten kuluessa olisi huomannut ja pysäyttänyt tuollaisten tekstien julkaisemista nimissään, jos hän vastusti sitä oikeasti. Onko hän muuttanut mieltään tai vain tuolloin opportunistisesti arvellut artikkelit hyödyllisiksi tai edes siedettäviksi, haluttomana luopua liittolaisistaan?

Lehtisten rasismi

Paulin lehtisistä kertoo tarkemmin The New Republic. Mm. vuonna 1989 ”Paul” ennusti 90-luvulla ”rotuväkivallan täyttävän maan kaupungit”, koska ”enimmäkseen mustat sosiaaliturvansaajat kokevat oikeutetuksi varastaa enimmäkseen valkoisilta varakkailta”. ”Paul” kehotti lähtemään suurista kaupungeista tai ainakin ostamaan maalta turvapaikan. Vuonna 1991 ”Paul” kirjoitti Washingtonin erään alueen rotulevottomuuksista otsikolla: ”Eläimet valtaavat Washingtonin eläintarhan”. Myöhemmin ”Paul” kehotti jokaista perheessään opettelemaan aseenkäyttöä, koska ”eläimet ovat tulossa”. Sitten hän kertoi mustien juhlineen koripallovoittoa juhlimalla Chicagon kaduilla. ”Mitenkö? Kuinka muuten? He rikkoivat kauppojen ikkunat varastaakseen.” Etelä-Afrikan siirtyminen monirotuiseen demokratiaan oli ”Paulin” mielestä ”sivilisaation tuho”, joka oli Afrikan historian pahin. Hän myös vastusti Martin Luther Kingin juhlapäivää (jonka presidentti Ronald Reagan asetti). Hänen mukaansa King vietteli alaikäisiä tyttöjä ja poikia. Sen sijaan Ku Klux Klanin ex-johtaja David Dukea lehtiset ylistivät. Vastaavasti Duke tukee nyt Paulia.

Lehtisten homofobiasta

Lehtiset myös pilkkasivat homoja ja ”kaipasivat kaappia”, koska sekä homoille että etenkin muille oli parempi, kun sosiaalinen paine pakotti homot piilottamaan toimintansa. Homoille, jos heitä ylipäänsä sallitaan, ei pidä sallia läheistä fyysistä kontaktia heteroihin.

Antisemitismiä ja salaliittoja

Israel on ”aggressiivinen kansallissosialistinen valtio”, ja se saattoi olla vuoden 1993 WTC-iskun takana. Bilderberg-ryhmä, trilateraalikomissio ja ”Council on Foreign Relations” sekä David Rockefeller ym. olivat salaliitossa maailmaa vastaan. WHO ehkä kehitti AIDS:in.

Lisätietoa

Enemmän esimerkkejä ja tarkempi kuvaus yllä esitetystä löytyy The New Republicista (Angry White Man).

Paul kieltää olevansa rasisti ja kieltää kirjoittaneensa kyseisiä rasistisia artikkeleita (You Tube -video)
Paul ilmoittaa vastustavansa rasismia ja nimeää sen kollektivistiseksi aatteeksi (RonPaul2008)
Paul kannattaa Parksia ja Kingiä (RonPaul2008)

Norberg: GHOST OF PALEOS PAST: (uutislehtisistä ja yhteyksistä anarkokapitalisteihin)
Norberg: THE END OF RON PAUL:
Norberg: Paul jättäisi heti Irakin, Naftan ja WTO:n, …
Norberg: BUT THE RON PAUL VOLUNTEERS SEEM NICE:
Norberg: Ron Paulin rasistisista TV-mainoksista
(Norbergin maltillisen myönteinen Paul-kanta kääntyi enemmän kielteisen puolelle tammikuussa.)
VS: USA:n presidenttiehdokkaat

Lukijoiden toivotaan kommentoivan alle mm. mahdollisia lisätietojaan esim. siitä, mistä aiemmista ”teksteistään” Paul on irtisanoutunut, mitä hän on sanonut rasistisista ”TV-mainoksistaan”, onko hän tuominnut jne.

[artikkelia muokattu 18.2.08]

6 kommenttia artikkeliin ”Ron Paul – presidenttiehdokaskilvan rasisti ja homofobi?

 1. Onpa taas erittäin epämääräinen ja huono kirjoitus vapaa-sana.netin toimitukselta. Kuka tämän muuten on ”toimittanut” ?

  Tykkää

  • Olisipa vaatinut ”toimitukselta” paljon työtä surffata http://www.ronpaul2008.com, piti ihan lukijoiden laittaa linkki sinne, että löytyi mitä mies on mieltä. Sen sijaan käytettiin lähteenä jotain Norbergin blogia josta ilmeisesti koko juttu kasattiin. Tämä kyllä taas osaltaan hyvin kertoo siitä miksi suomen liberaalit ovat suosion osalta pohjamudissa.

   Tykkää

 2. Ron Paul is Not A Bigot: Refuting the New Republic Charges
  James Harrisin mukaan rasistiset kirjoitukset on kirjoitettu lyhyen jakson aikana eivätkä ne ole linjassa muiden Ron Paulin kirjoitusten kanssa. Tällä perusteella on helppo uskoa, etteivät ne ole Ron Paulin kirjoittamia:

  Täältä löytyvät kaikki Ronin kirjoitukset: The Ron Paul Library

  The Ron Paul Freedom Principles:
  -Rights belong to individuals, not groups.
  -Property should be owned by people, not government.
  -All voluntary associations should be permissible — economic and social.
  -The government’s monetary role is to maintain the integrity of the monetary unit, not participate in fraud.
  -Government exists to protect liberty, not to redistribute wealth or to grant special privileges.
  -The lives and actions of people are their own responsibility, not the government’s

  Tykkää

 3. Amerikkalaiset uutislahteet sanovat Ron Paulia usein ”libertarian leaning”–mika on totuuden mukaisempaa kuin ”libertarian.” Koska Ron Paul vastustaa vapaan kaupan sopimuksia, maahanmuuttoa, ja myos kansainvalista rauhan vaalimista esmes. YK:n kautta, han on paremminkin Paleo-Conservative–joka seuraa sellaisia edeltajia kuin President William Howard Taft, ja politiikko Pat Buchanan. Han lukisi mielumin PaleoCon lehtia kuten The American Conservative tai Chronicles kuin liberaalia lehtia kuten Liberty tai Reason.

  PaleoConit ovat samoilla linjoilla liberaalejen kanssa sodasta, ihmisoikeuksista, ja osavaltioitten oikeuksista liittovaltioon nahden. He voivat olla suvaitsevaisia sosiaalisissa kysymyksissa, mutta vain jos osavaltiotasolla se asia hyvaksytaan. He eroavat liberaaleista usein sisaanpain suuntautumisessa, maahanmuutaja kysymyksessa, ja vapaa kauppa kysymyksissa. Mutta, koska ovat laajemalti lahempana liberaaleja kuin Neo-Conservatiiveja, liberaalit ja PaleoConservatiiivit ovat luonnollisia liittolaisia.

  Tykkää

  • ”Paul vastustaa vapaan kaupan sopimuksia, maahanmuuttoa, ja myos kansainvalista rauhan vaalimista esmes. YK:n kautta,”

   Paul ei vastusta vapaakauppaa, vaan vapaakauppasopimuksia, tässä tapauksessa Naftaa. Paulin mielestä valtion tehtäviin ei vain kuulu markkinoiden sääntely, eikä sen myötä valtiolla ole oikeuksia tehdä niitä koskevia vapaakauppasopimuksiakaan. Lisäksi Nafta toisi uusia byrokratiakerroksia ja keskittäisi valtaa kauemmaksi yksilöstä. Hän vastustaa Naftaa aivan kuten libertaarit euroopassa EU:ta. Paul kannattaa unilateralismia eli yksipuolista vapaakauppaa, joka on puhtaasti libertaristinen lähestymistapa.

   Minäkään en hyväksy hänen maahanmuuttopolitiikkaansa, mutta ymmärän motiivin.

   Jokaisen libertaarin tulisi vastustaa YK:ta. Se on sosialistinen, tehottomuudessaan ennennäkemätön, korruptoitunut, valtaa keskittävä, kaikkien hallitusten hallitus, todellinen neuvostoliitto.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s