Bolivialaiset osoittavat mieltään kommunistipresidenttiä vastaan

Eksplisiittisen sosialismin mallimaita ovat enää lähinnä Pohjois-Korea, Kuuba ja Hugo Chavezin Venezuela. Bolivian keväiset presidentinvaalit voitti Chavezin tukema kommunisti Evo Morales, jonka ”uudistukset” ovat herättäneet paljon vastustusta. Kansa ei halua omaisuuttaan varastettavan ja maan taloutta tuhottavan.

Koska mikään muu ei ole auttanut, itäisen Santa Cruzin maakunnan väki pyrkii kansanäänestyksessä saamaan autonomian. Toistasataatuhatta kansalaista on tullut kadulle osoittamaan mieltään autonomian puolesta kommunisminvastaisin julistein ja iskulausein.

Moralesin vaalivoitto oli suomalaistoimittajien lempiuutinen, mutta näistä mielenosoituksista ei meille juuri kerrota toisin kuin samansuuruisista Meksikon vasemmiston mielenosoituksista, joissa tarkistuslaskennasta huolimatta yritetään väittää presidentinvaalien tulosta väärennetyksi.

Muuallakin maailmassa uutisointi on samaan tapaan puolueellista, koska toimittajiksi hakeutuvat enimmäkseen (muttei ainoastaan) vasemmistolaiset ja toimittajat näkevät työssään useammin asioiden suoria vaikutuksia kuin niiden epäsuoria seurauksia, jotka kuitenkin yleensä ovat merkittävämpiä.

Linkkejä:
Mikko Särelän Id-blogi Bolivian ja Meksikon mielenosoituksista (kuvan kera)
SANTA CRUZ FREEDOM RALLY (selostus & kuvia)

Yksi kommentti artikkeliin ”Bolivialaiset osoittavat mieltään kommunistipresidenttiä vastaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s