Vihreiden Hannele ”Hanu” Luukkainen Kokoomukseen – Eurotunneli konkurssin partaalla – postit haluavat hieman kilpailua

Vihreiden Hannele ”Hanu” Luukkainen Kokoomukseen

Kun vihreiden piti presidentinvaaleissa esittää tasapuolisia, he metsästivät Niinistöä kannattavaa vihreää kissojen ja koirien kanssa. Lopulta löytyi ex-kansanedustaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu, eläinaktivisti, taloustieteilijä Hannele ”Hanu” Luukkainen medialle esiteltäväksi, ja vihreiden kuvaa ”ei-vasemmistolaisina” saatiin pönkitettyä. Sekin on nyt ohi – 30.8. Luukkainen loikkasi Kokoomukseen. Hänestä puolue on kehittynyt määrätietoisesti ympäristöpuolueen suuntaan, ja Helsingissäkin se toimi aktiivisesti eläinsuojeluasioissa.

Samalla loikkasivat kristillisten toinen varapuheenjohtaja, ex-kansanedustaja Leea Hiltunen, keskustalainen Iisalmen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Markku Eestilä ja tunnettu vihreiden entinen eduskuntavaaliehdokas, Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kristiina Kouros. Ihmisoikeusliitto on periaatteessa sitoutumaton, joskin sen on katsottu jossain määrin väheksyvän ihmisoikeuksia rinnastamalla niitä kommunistimaiden lanseeraamiin saamaoikeuksiin (”taloudelliset, sivistykselliset ja sosiaaliset oikeudet”).

Loikkausten ajoittumiseen vaikuttavat maaliskuun 2007 eduskuntavaalit. Vaalikampanjoiden valmistelu on jo täydessä vauhdissa, ja se halutaan tehdä oikean lipun alla.

Eurotunneli konkurssin partaalla

Ranskan ja Britannian yhdistävä eurotunneli on konkurssin partaalla. Pääministeri Margaret Thatcher aikanaan kieltäytyi sijoittamasta tähän vuosikymmeniä haaveiltuun hankkeeseen veronmaksajien rahoja, joten Eurotunnel Group (1986-) on yksityinen, pörssistä pääomaa kerännyt yhtiö. Toimintansa tunneli aloitti vuonna 1994 ja sen suurin asiakas on Britannian, Ranskan ja Belgian hallitusten vallan alla oleva yhtiö. Helsingin ja Tallinnan välille toivotusta tunnelista ei enää puhuta.

Suomen, Ruotsin, Saksan ja Hollannin postit vaativat alan avaamista kilpailulle

Ilmeisesti pienyritysten ja kuluttajien palvelu halutaan yhä pitää monopolina. Suomen Posti on ennenkin vaatinut sellaista sääntelyn purkamista, joka Suomessa on jo suoritettu.

Linkkejä:
VU: Hannele Luukkainen vihreistä Kokoomukseen
VS: Vihreät punaisten panttivankeina
KEPA: Kristiina Kouros
HS: Neljä eurooppalaispostia vaatii alan avaamista kilpailulle
T&T: Eurotunneli hakee suojaa velkojiltaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s