Ruotsin sosiaalidemokraattien vaalikampanja rakentui valheille

Nyt sunnuntaina 17.9.06 Ruotsin parlamenttivaaleissa neljän porvaripuolueen rintama haastaa Vasemmistopuolueen ja Vihreiden tukeman demarihallituksen. Kyselyissä opposition etumatka on mitätön.

Aatehistorioitsija ja tietokirjailija Johan Norberg arvioi kolme porvaripuoluetta lyhyesti ja päätyy tällä kertaa äänestämään Keskustaa, koska se on menossa liberaaliin suuntaan ja kannattaa avoimimmin työmarkkinoiden vapauttamista. Liberaalisen kansanpuolueen arvoliberalismi on heikentynyt ja välillä melko liberaali Moderaterna (”Kokoomus”) on myös taantumassa.

Persson kampanjoi valheilla

Pääministeri Göran Persson väitti 10.9., että sosiaalidemokraattien 30-luvulta asti lähes yhtenään hallitsema Ruotsi on ainoa EU-maa, jossa tulojen epäyhdenmukaisuus (”taloudellinen tasa-arvo”) vähenee. EU-komission mukaan tulojen epäyhdenmukaisuus (ginikerroin) lisääntyi 21:stä 23:een 1995-2006. Euroalueella se väheni 31:stä 30:een.

8.9. Persson sanoi, että Ruotsissa työpaikkoja luodaan nopeammin kuin missään muussa OECD-maassa Espanjaa lukuunottamatta. Kuitenkin 15 OECD-maata loi työpaikkoja nopeammin vuonna 2005 ja 10 muuta vuoden 2006 ennusteissa, OECD:n omissa tilastoissa.

Aiempia Perssonin valheita ovat mm.

  • ”Ruotsin työttömyys on Euroopan matalin” (oikeasti yhdeksänneksi matalin);
  • ”Maahanmuuttajien työttömyys on Ruotsissa Euroopan matalin Britannian jälkeen” (oikeasti sija 16/19!);
  • ”Ruotsissa työskennellään enemmän kuin melkein missään muualla” (oikeasti 20. sija);
  • ”Nuorisotyöttömyys laskee nopeasti” (tuolloin se oli juuri noussut 22 %:sta 27,5 %:iin neljässä kuukaudessa)

Ruotsin SAK:n mukaan työttömyys on 20 – 25 %

LO (Ruotsin SAK) myönsi viime vuonna, että Ruotsin todellinen työttömyysprosentti ei ole 5,5 vaan 20-25, kun huomioidaan sairas- ja varhaiseläkeläiset. Näin Suomessa päädyttäisiin kai samoihin lukemiin, kun taas Suomen Pankin tutkimus päätyi lukuun on 18 %, missä on huomioitu vain selvästi työttömyyden vuoksi poissa työstä olevat.

Äskettäin sosiaalidemokraattien tiukasti hallitsema LO on vaatinut Ruotsin hallitusta käyttämään samaa käytäntöä kuin muutkin maat työttömyyslukujensa ilmaisemisessa. Tällöin Ruotsin työttömyysprosentti kasvaisi vain puolella.

Vauraasta ja vapaasta raihnaiseksi

Ruotsi oli ennen maailman rikkaimpia ja vapaita maita, mutta demarien valtakausi on vähitellen tuhonnut maan vapautta (enää taloudellisesti maailman 24. vapain maa, syynä lähinnä himoverotus ja työmarkkinoiden sääntely), taloutta ja työllisyyttä.

Tämä kuvaaja osoittaa, miten maan talous on 1950-luvun vielä korkeahkolta tasolta pudonnut alle OECD-keskiarvon, joskin 90-luvun alun porvarihallituksen liberalisointitoimien jälkeen nähtiin hieman nousua. Vielä 50-luvulla maan talous oli vapaimpia ja verotus kevyempää kuin USA:ssa ja Länsi-Euroopassa.

Et saa työttömyyskorvausta ellet tule mielenosoitukseen sosialismin puolesta!

Ruotsin valtiollinen työnvälitys kiristi työttömiä mielenosoitukseen kollektiivisten työehtosopimusten (siis työttömyyden) puolesta uhaten kieltäytyvien työttömien menettävän työttömyyskorvauksensa. Perusteluna se käytti sitä, että bussimatkalla mielenosoituspaikalle työnvälitystoimisto pitää infotilaisuuden työttömille. Ei mikään ihme, yksipuoluevalta on johtanut korruptioon kaikissa muissakin maissa.

SDP ja LO (Ruotsin SAK) lapioivatkin kilvan toisilleen veronmaksajien rahoja ja kansalaisten selkänahoista revittyjä etuja.

[Toivottavasti SAK ei lue tätä ja poimi ideoita.]

Ostetut kansanedustajat

LO tukee SDP:n kampanjaa 825 miljoonalla kruunulla eli 91,7 kruunulla/asukas. Bushin ”ökykallis” kampanja maksoi 9,5 kruunua/asukas. Ei ihme, että nämä ostetut kansanedustajat eivät uskalla kannattaa työllisyyden parantamista, siis esimerkiksi vapaampia työmarkkinoita.

Norberg myös toteaa, että jos Bushin hallinto olisi järjestänyt vaalien alla kaikissa kouluissa leikkivaalit ja lähettänyt kouluihin vaaleista ja vain konservatismista kertovan aineiston, siitä olisi noussut valtava kohu. Ruotsissa sama tapahtui, aineistona vain vaalit ja sosialismi, ja lehdet eivät edes mainitse asiaa.

Persson kiertää työllistämismääräyksiä

Göran Persson on jäänyt kiinni mm. siitä, että hän on äskettäin ökykartanolleen rakennuttaessaan jättänyt noudattamatta työnantajaa koskevia määräyksiä työympäristösuunnitelman laatimisesta. Persson puolustautuu sillä, että työnantajalta vaadittu sääntelybyrokratia on niin monimutkaista. Kukahan siitä mahtaa olla vastuussa, ellei vuodesta 1996 pääministerinä ollut Persson?

Aiemmin Persson oli syyttänyt entistä oppositiojohtajaa ökyilystä, kun tämä oli ostanut puolta halvemman talon.

Liberaalinen kansanpuolue ja sosiaalidemokraatit ovat vakoilleet toisiaan

Liberaalinen kansanpuolue jäi kiinni siitä, että eräs sen työntekijä oli maaliskuussa katsonut sosiaalidemokraattien vaalisuunnitelmia kuultuaan, että eräällä demarilla on sama käyttäjätunnus ja salasana. Puoluesihteeri oli heti kieltänyt häntä tekemästä sellaista, mutta molemmat joutuivat nyt silti eroamaan. Puheenjohtajalle ei ilmeisesti oltu kerrottu asiasta.

SDP ei paljastanut tapahtumaa vaan odotti puoli vuotta kunnes nyt keskellä yötä ilmoitti kolmanteen puolueeseen (Moderaterna) kuuluvan oppositiojohtaja Fredrik Reinfeldtin loistavan TV-esiintymisen jälkeen pitävänsä aiheesta lehdistötilaisuuden. Näin SDP sai vietyä äänestäjien huomion pois niistä kysymyksistä, joista vaaleissa päätetään.

SDP:n vanha kampanjapäällikkö paljasti äskettäin, että SDP on jatkuvasti varastanut tietoja muilta, mm. lähettänyt siivoojia varastamaan papereita.

Norbergin uusi kirja

Johan Norberg on julkaissut jälleen uuden kirjan: När människan skapade världen käsittelee päivän kuumia aiheita kuten kapitalismi, outsourcing, yritysetiikka, ympäristö, kulutuskiihko ja onni.

Norberg menestysteos Globaalin kapitalismin puolustus on käännetty 24 kielelle mukaanlukien suomi, kiina, urdu ja arabia.

[Artikkelin sisältö on suurimmaksi osaksi Johan Norbergiltä mutta toimituksen kääntämää ja viimeistelemää.]

Linkkejä:
Norbergin lyhyt analyysi Ruotsin puolueista (englanniksi)
Norberg: And again and again (Perssonin valehtelusta)
Norberg: Explainin Sweden (talouskehitys)
LO: Ruotsin työttömyys 20 – 25 %
SvD: Arbetsförmedling hotade arbetslösa
Expressen: Så spionerade vi sossar på borgarna
Globaalin kapitalismin puolustus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s