Ruoan alv-ale olisi tehotonta

Vattin ja PTT:n tutkimusten mukaan ruoan arvolisäveroalennuksesta siirtyisi kaksi kolmannesta hintoihin. MTK ja Keskusta toivovat alea, SDP ja SAK vastustavat.

Jos lapsiperheitä halutaan auttaa, olisi tehokkaampaa korottaa lapsilisiä kuin laskea ruoan verotusta. Jos köyhiä halutaan auttaa, suora tulonsiirto on tehokkaampaa, työllisyyden parantaminen mm. työmarkkinoita vapauttamalla ja perustulolla olisi vieläkin tehokkaampaa.

Ihmisiä ei pidä kannustaa syömään yhtään nykyistä enempää. Köyhien ongelmana on ylensyönti eikä aliravitsemus, vieläkin suuremmassa määrin kuin rikkaiden. Korkeintaan haitallisille elintarvikkeille voisi mätkäistä haittaveroa tai sairasvakuutusmaksua anglosaksisten maiden tapaan, jotta niiden suosia laskisi. Työn verotuksen alentaminen olisi paljon tärkeämpää kuin ruoan verotuksen alentaminen, ja jokainen alv-ale-euro on pois työn verotuksen alentamisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s