Puolan ”oikeistoliberaali” Kansalaisfoorumi onkin vasemmistokonservatiivinen?

Puolan vaalit 42 %:n saaliilla voittanut Donald Tuskin Kansalaisfoorumi on esitelty suomalaisessa mediassa oikeistoliberaalina. Vaikkei se ole yhtä epäliberaali kuin Jaroslaw Kaczynskin konservatiivinen Laki ja oikeus -puolue, Johannorberg.netin mukaan se ei ole vapauttamassa talouspolitiikkaa eikä arvopolitiikkaa. Puolue kannattaa hyvinvointivaltion lisäksi investointitukia (eli tukia eturyhmille) ja minimipalkkalakeja eikä aio keventää verotusta. Se myös vastustaa aborttia, homoliittoa, eutanasiaa ja kantasolututkimusta (ei pelkästään sen julkista rahoitusta).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s