Tuomioja vuosi Rusi-epäilyt lehdistölle

Tiedon Rusi-epäilyistä lehdistölle vuosi ilmeisesti Antti Satuli vuonna 2002. Supon osastopäällikkö Hannu Moilanen kertoi vuotokuulusteluissa, että ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) vuosi tiedon Satulille. Satulin kuitenkin uskotaan jo aiemmin kuulleen tiedon äärikekkoslaiselta Juhani Suomelta, joka pitää Rusia ja puolueensa nykypolitiikkaa liian oikeistolaisena.

Alpo Rusia epäiltiin salaisten tietojen luovuttamisesta Stasille, mutta oikeus vapautti hänet. Rusin kuvauksen mukaan epäilyjen julkitulo väliaikaisesti melkein tuhosi hänen elämänsä, terveytensä ja mielenterveytensä.

Tuomioja muistetaan myös Zavidovo-vuodosta, jossa Tuomioja vuosi julkisuuteen salaisen muistion Kekkosen ja Breznevin välisestä keskustelusta estääkseen näin Suomea saamasta vapaakauppasopimusta EEC:n (nyk. EU) kanssa. Tapaus johti Sorsan hallituksen eroon mutta sopimus kuitenkin saatiin. Oikeudessa syyllinen ei selvinnyt, Tuomioja tunnusti vuodon vasta vuonna 1993 muttei silloinkaan paljastanut, mistä itse sai muistion.

TS 8.12.07: Rusia koskevat vakoiluepäilyt saattoivat vuotaa ulkoministeriöstä

Yksi kommentti artikkeliin ”Tuomioja vuosi Rusi-epäilyt lehdistölle

  1. Natoa vastustanut ja Karjalan palautusta kannattanut Rusi oli Kgb:lle kiusallinen poliitikko. Puoluekoneistommehan siivoaa sellaiset jo pois ehdokkaista nykyisin. Tarvittiin myös uhri, jotta voitaisiin todeta, että Stasi-listaa ym. menneisyyden luurankoja ei saisi kaivella, koska se muka johtaisi samanlaisiin näytöksiin ja että stasiarkistot ym. olisivat epäluotettavia.

    SDP:n sorsalainen ja neuvostohenkinne vasemmistosiipi hallitsi Supoa ja SDP onkin ilmeisesti tämän kilpailevan puolueen ehdokkaan nuijimisoperaation takana. Kuinka asiantunteva Suopo muka voisi erehtyä luulemaan Jukka Rusin alla olevaa veljen nimeä kortissa merkitykselliseksi ilman muuta? Miksi typeryyttä teeskenneltiin ja aivan kuin härkäpäisesti yhä pidetään kiinni siitä, että Rusia kohtaan olisi jotain käteen jäänyt. Ei vain kerrota, mitä. Toimiiko Supo täysin Kgb:n ohjailemana vai onko kyse vain SDP:n eduksi juonittelusta maan etua vastaan?

    Tuomioja lienee kuulunut SDP:n sisäpiiriin, joka operaation on juoninut, tai sitten hänet pantiin vain vuotamaan tiedot. Satulista ilmeisesti tehtiin syntipukki. Tietysti Suomi voi Kekkosen koplan jäsenenä olla operaatiossa mukana.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s