Miksi Intian maanviljelijät tappavat itsensä?

Vasemmisto syyttää globalisaatiota siitä, että 2000 velkaista intialaista maanviljelijää tappaa itsensä vuosittain. Syynä ovat USA:n maataloustuet ja Intian sosiaaliset tuet.

USA:n veronmaksajat pakotetaan maksamaan puuvillan dumppaamisesta Intiaan, jolloin näiden tuottajien tulot putoavat. Pääomamarkkinoiden heikkouden vuoksi viljelijät eivät selviä tästä. Lisäksi Intian hallitus tukee isän menettänyttä perhettä noin 3000 dollarilla, mikä on 10 vuoden palkka ja siis kannustaa elatuskyvytöntä viljelijää itsemurhaan.

USA:n ex-presidentti, ex-viljelijä Jimmy Carter ymmärtää nykyään, että USA:n puuvillatuet köyhdyttävät Intian ja Afrikan viljelijöitä. Maailman köyhimmistä ihmisistä suuri osa onkin juuri viljelijöitä. Silti hän sanoo:

”Puuvillan tuotantokustannukset ovat 73 c/lb USA:ssa ja 21 c/lb Länsi-Afrikassa, joten USA:n viljelijät tarvitsevat suojelua globaaleilla markkinoilla.”

Eikö oikeampi johtopäätös olisi ”joten on älytöntä tuottaa puuvilla USA:ssa”?

Geenimuuntelu

Geenimuunteluakin on väitetty itsemurhien syyksi, kun globalisaation vastustaminen on käynyt naurettavaksi. Itsemurhien lisääntyminen kuitenkin alkoi ennen geenimuuntelun tuloa ja itsemurhat ovat vähentyneet GM-lajikkeiden yleistyessä Intiassa. Ei ihme, koska GM-viljely on vähentänyt kasvinsuojeluaineiden käyttöä 37 % sekä lisännyt satoja 22 % ja viljelijöiden voittoja 68 %, kehitysmaissa vieläkin enemmän. (tämä kappale lisätty 2.8.2017)

”Kommunistit ja kuninkaalliset vastustavat maataloustukien leikkausta”

Näin otsikoi Financial Times, kun kuningatar Elisabeth ja kommunististen kollektiivien perilliset vastustivat EU:n maataloustukien vähentämistä.

Norberg: WHY DO INDIAN FARMERS KILL THEMSELVES?
Norberg: Jimmy Carter
FT: Communists and royalty fight farm subsidy cuts

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s