Erkki Tuomioja tuli kaapista

Richard Dawkinsin, Daniel C. Dennetin ja Christopher Hitchensin kirjat rohkaisivat Tuomiojaa tunnustautumaan ateistiksi.

”- – nykyään amerikkalaiset ovat valmiita hyväksymään presidentikseen naisen, värillisen tai homoseksuaalin, mutta lähes puolet pitää edelleen mahdottomana ajatusta, että presidentiksi voitaisiin valita ateisti”, Tuomioja kertoo. Suomessakaan poliitikot eivät uskallat tunnustautua ateisteiksi. Elisabet Rehninkin presidentinvaalivoitto vuonna 1994 kaatui niukasti, kun hän tunnusti epäilevänsä evankeliumien historiallista tarkkuutta vaikka uskovainen onkin.

Tuomioja sanoi omaavansa huonon omantunnon siitä, että ulkoministerinä hän haukkui Muhammed-pilakuvia, ja sanoi, että oppositiossa pitäisi puhua sitäkin rohkeammin sananvapauden puolesta.

Alaikäisiä lapsia pitäisi suojella siltä, että heidät ennalta myrkytetään johonkin uskontoon, Skeptikko 4/2007 kirjoittaa Tuomiojan todenneen, teologisia tiedekuntia ei pitäisi ylläpitää verovaroin (ilmeisesti uskontotieteellisiä kuitenkin), ja valtio tulisi täysin erottaa kirkoista.

Ollessaan oppositiossa ja päätettyään olla asettumatta vuoden 2007 vaaleissa ehdolle, kansanedustajat Rosa Meriläinen ja Irina Krohn uskalsivat tehdä lakialoitteen kirkon erottamisesta valtiosta osittain.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s