Jumalan käskystä usko sosiaalidemokratiaan – valtion käskystä palvo jumalaa!

Vuonna 392 Rooman keisari Theodosius I kielsi ei-kristillisten uskontojen harjoittamisen kuolemanrangaistuksen uhalla. Vainottujen ystävänä tunnetusta sorretusta herätysliikkeestä oli tullut vajaassa neljässä vuosisadassa sortaja.

Yli puolentoista vuosituhannen valta-asemansa aikana kirkko on tunnettu konservatismin institutionalisoitumana. Valta-asemiin kirkossa on valittu miltei poikkeuksetta vanhoja miehiä, mikä on taannut sen sijan vanhoillisuuden pesäpaikkana. Vielä muutama vuosikymmen sitten kirkko edusti oikeistokonservatiisivia arvoja puhtaimmillaan, ja kun nyt vanhat miehet ovat eläneet nuoruuttaan 60-luvulla, saamme kaikki kirkon valta-aseman vuoksi kärsiä kirkon vasemmistokonservatismista.

Teologian tohtori ja moraalifilosofi Terho Pursiainen, ”punapappina” tunnettu entinen Skdl:n (äärivasemmiston) kansanedustaja, varoittaa tästä kehityksestä: ”Jos kirkosta kehittyy yhä ilmeisempi sosiaalidemokratian hengellinen siipi, porvarillinen ulosmarssi kirkosta voimistuu. – – Vastustan kaikkea kirkon poliittista sitoutumista. – – Erimielisyydet yhteiskunnan kehittämisestä – – ovat kiistanalaisia asioita. Niistä pitäisi mielestäni käydä tavanomaista poliittista keskustelua. Ihanteita ei pitäisi julistaa Jumalan tahtona.” (HS 17.1.04, s. A4)

Presidentti yhä käskee kansalaisia palvomaan heprealaisten jumalolentoa

Eduskunta päätti 12.12.03 äänin 92-74, että presidentti jatkossakin antaa rukouspäiväjulistuksia, mutta enää valtioneuvosto ei esittele eikä varmenna presidentin päätöstä julistuksesta.

Kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk) oli vaatinut vanhan käytännön jatkamista sillä perusteella, että ”Nyt puhutaan siitä – – millainen yhteys kirkon ja valtion välillä on syytä säilyttää.” Myös presidentti Tarja Halonen ja arkkipiispa halusivat jatkaa vanhaa käytäntöä.

Julistuksessa sanotaan mm. ”Tasavallan kansalaisia pyydetään ottamaan osaa näihin yhteisiin jumalanpalveluksiin sekä syventymään myös kodeissa kristinuskon iankaikkisiin totuuksiin. Kaikkien asianomaisten velvollisuus on tiedottaa tästä päätöksestä ja edistää sen noudattamista.”

Rukouspäiväjulistuksessa presidentti käskee meitä yliluonnollisten olentojen palvontarituaaleihin ja kertoo kristinuskon omaavan iankaikkisia totuuksia!

Uskonnonvapaudella, moniarvoisuudella ja yhdenvertaisuudella on kovin vähän puolustajia, kun poliitikot käsittelevät kansanjoukkoja kiihottavia kysymyksiä. ”Ei se ole outoa ja pahaa, että kehotetaan hyviin asioihin”, kansanedustaja Markku Rossi (kesk) puolusteli eduskuntakäsittelyssä.

SDP:kin näyttää etääntyneen kauaksi sen synnyttäneestä Forssan julistuksesta, joka vaati valtion ja kirkon erottamista. Vain liberaalit, joilta työväenpuolue vaatimuksen lainasi, pysyvät yhä kannassaan.

Valtiokoneisto torjuu Wicca-uskonnon

Samaan aikaan wiccoja ei suostuta rekisteröimään uskonnoksi. Ovatko heidän pyhät kirjoituksensa liian lähellä libertarismia, kun Wiccan rede kuuluu ”An’ it harm none, do what thou wilt”, eli ”Tee mitä tahdot, kunhan et vahingoita muita”?

Valtionkirkon painostuksesta toissa vuonna tehtiin lakimuutos, jonka johdosta valtionkirkoille on entistä vaikeampi rekisteröidä kilpailijoita. Vaikka jokin uskonto onnistuisikin läpäisemään tämän seulan, se ei saisi valtionkirkkojen etuja, kuten osuutta ateistienkin keskinäisen toiminnan yhteisöveroista tai verottomia juominkeja.

Haluatko erota kirkosta ja parantaa maailmaa?

Helpoiten se tapahtuu osoitteessa Eroakirkosta.fi. Voit samalla parantaa maailmaa, jos tästedes lahjoitat sen prosentin tuloistasi maailmaan parantaville järjestöille. Useimpien tilinumerot löydät niiden kotisivuilta, ja monelle voi kirjautua säännölliseksi lahjoittajaksi suoraveloituksella. Sivuilla olevan laskurin mukaan summa on useimmilla kymmeniätuhansia euroja.

Linkkejä:
Vapaa ajattelija 5/2002: Ateistien kirkko?
Eroakirkosta.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s