JFK:n kuolematon lausahdus oli vapauden eikä nationalismin puolesta

John F. Kennedyn puheesta on irrotettu lausahdus: ”Älä kysy, mitä maasi voi tehdä eteesi – kysy, mitä voit tehdä maasi eteen.” Ilmeisesti JFK ei kuitenkaan ajanut tällä lauseella kollektivistista nationalismia vaan kysyi, mitä ihmiset yhdessä voivat tehdä vapauden edistämiseksi:

”I do not believe that any of us would exchange places with any other people or any other generation. The energy, the faith, the devotion which we bring to this endeavor will light our country and all who serve it — and the glow from that fire can truly light the world. And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country. My fellow citizens of the world: ask not what America will do for you, but what together we can do for the freedom of man.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s