Nuorten miesten runsaus aiheuttaa sodat ja väkivallan

Väestötieteilijä Gunnar Heinsohn esittää, että jos 15-29-vuotiaiden miesten osuus aikuisista miehistä on yli 30 %, levottomuusriski kasvaa. Toisen maailmansodan jälkeinen rauhan kausi, Ranskan vallankumous, Afganistanin sotiminen ja 60-lukun nuorisomellakat Euroopassa johtuisivat pienistä/suurista ikäluokista. Palestiinan ongelmat räjähtivät väkivallaksi vasta viime vuosina Israelin 30 vuoden miehityksestä huolimatta. Vuoden 1485 jälkeen kolonialismi valtasi maailman. Vuoden 1770 jälkeen USA ryhtyi vallankumoukseen. Kaikki nämä johtuisivat nuorisopullistumista. Maailman 27 nuorisorikkaasta maasta 13 on islamilaisia, mikä selittää islamilaisen väkivallan tuoreen nousun. Uskonnot ja aatteet ovat enemmän oikeutuksia kuin syitä.

Ongelmat ilmenevät yleensä tasaisen talouskasvun aikana. Ääriköyhyydessä on rauhallisempaa nuorisoylijäämästä huolimatta. Afrikassa ja lähi-Idässä em. osuus on yli 40 %. Myös alle 15-vuotiaiden suuri osuus ennustaa konflikteja, joten kyse voi olla indikaattorista eikä syystä.

Nuoret miehet – väkivallan tekijöitä

Toisaalta vielä nyky-Suomessakin nuoret miehet vastaavat rikollisuudesta ja ovat muutenkin yhteiskunnan suurimpia riskinottajia kaikkialla maailmassa, vaikka tietysti rikollisia on vain vähemmistö nuoristakin miehistä.

Kautta historian miehistä suurin osa on ollut evoluution umpikujia, jäänyt ilman jälkeläisiä. DNA-tutkimusten mukaan naisista on lisääntynyt 2 – 3 kertaa niin suuri osuus kuin miehistä aivan viime aikoja lukuunottamatta. Ihminen on siis polygyyninen laji. Tästä syystä pariutumattomien miesten kannattaa ottaa jopa 50 %:n kuolinriski, jos onnistuminen voi tuottaa aseman tai vaurauden, jolla voi saada ja elättää monta vaimoa. Naisiin puolestaan vetoavat asema ja vauraus. Siksi nuoret miehet ovat tehneet tutkimus- tai valloitusretkiä, ylipitkiä työviikkoja ym. kautta historian.

Nuorten suuri osuus merkitsee asemattomia nuoria miehiä

Perheen ensimmäinen poika usein perii aseman ja varallisuuden ja muiden on taisteltava itselleen asema. Alaluokan miehet jäävät useimmiten vaimoitta, ja heistä naimattomiksi jäävät ovat vaarallisimpia – miehen kannattaa riskeerata paljonkin saadakseen vaimoja. Kiinan ja Intian tyttövaje voi pahentaa ongelmaa. Työllisyyskin on merkittävä tekijä. Nuorille ei riitä yhteiskunnassa valmiita paikkoja, kun uudet ikäluokat ovat vanhoja suurempia. Jos taas poikia on vain yksi, perhe ei halua lähettää häntä sotaan. Siksi USA ja Eurooppa eivät enää kestä miestappioita.

Lähivuosikymmeninä nuorisopullistumat katoavat, joten silloin koittaa rauhan aika? Pitäisikö jättää lähi-Idän kansat sotimaan keskenään ja panostaa vain väestönsuunnittelukampanjoihin sekä odotella parempaa tulevaisuutta?
Pitäisikö väestöpullistumamaita auttaa myös siirtolaisuudella tänne harmaantuviin maihin? Vai tuoko se ongelmia tänne, jos sitä paisuttaa liiaksi?

FT: Youth and war, a deadly duo
HS: Nuorten miesten runsaus ruokkii konflikteja
Tiede: Aasiassa tikittää poikamiespommi

Yksi kommentti artikkeliin ”Nuorten miesten runsaus aiheuttaa sodat ja väkivallan

  1. On kyllä todella törkeää pistää islamin autaritäärisyyden ja vihamielisyyden aiheuttama väkivalta nuoten miesten syyksi kollektiivina.

    Mikä helkkari siinä on että islamin pahuudesta ei saa puhua-ja onhan niitä muitakin totalitaristisia aatteita mutta islam nykyään yksi pahimpia ja yhä paheneva.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s