Rikkaiden maiden miehet ovat enemmän Marsista

New York Timesin mukaan vauraissa ja tasa-arvoisissa länsimaissa miehet ovat enemmän Marsista kuin köyhemmissä ja perinteisissä maissa.

Vasemmistolaisen New York Timesin mukaan David P. Schmitt kumppaneineen on osoittanut, että tämä ei johdu persoonallisuustestien väärintulkinnasta vaan ero on todellinen. Sukupuolierot tulevat jo varhaislapsuudessa.

Köyhien maiden miehet ovat mm. varovaisempia ja vähemmän itsevarmoja ja kilpailevia kuin rikkaiden. Naisten erot ovat pienempiä. Erääksi syyksi on esitetty, että köyhien maiden fyysinen ja sosiaalinen stressi hillitsee Mars-ominaisuuksien kehittymistä aivan kuten fyysinen stressi (aliravitsemus, sairaudet) hillitsee miesten pituuskasvua enemmän kuin naisten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s