Julkisen liikenteen valtiollistaminen epäonnistui

Chilen valtio anti-yksityisti julkisen liikenteen. Matka-ajat pitenivät ja presidentti on pyytänyt anteeksi julkisen järjestelmän epäonnistuimista, kertoo Mike Munger.

Usein valitetaan Britannian rautateiden osittaisen yksityistämisen epäonnistumista mainitsematta niiden aiempaa huonoa tilaa, nykyistä, toimintaa hankaloittavaa sääntelyä tai muualla, mm. Saksassa tehtyjä menestyksekkäämpiä rautatieliikenteiden yksityistämisiä. Esimerkkejä löytyy molempiin suuntiin, ja ainoa varma johtopäätös lienee, että huonosti tehty osittainen yksityistäminen voi olla virhe. Taloustieteenä (”Second best -theory”) on pitkään pidetty itsestäänselvyytenä, että vaikka ei-sääntelyä olisikin paras vaihtoehto, kaksi sääntelyä olisi silti joskus parempi kuin yksi sääntely.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s