Bush – maailmanhistorian suurin sääntelijä

George W. Bush kasvatti USA:n opetustoimen budjettia yli 60 %, sosiaali- ja terveysalan 22 %, työvoimahallinnon 56 % ja liike-elämän sääntelyyn käytettäviä liittovaltion varoja 30 %.

Muillakin aloilla korotukset ovat olleet keskimäärin samaa luokkaa, sillä Yhdysvaltojen kotimainen, ei-sotilaallinen varainkäyttö on lisääntynyt 8,2 % vuodessa, suhteellisestikin enemmän kuin kenenkään muun presidentin aikana toisen maailmansodan jälkeen. ”Bush tietoisesti ja harkitusti aloitti puhdasoppisen uusliberalistisen talousopin alasajon”, päättää dosentti Markku Ruotsila kuvauksensa (HS 17.1.2009). Ruotsilan mielestä Bushin kaudessa on enemmän hyvää kuin huonoa.

Bush on lisännyt valtavasti myös maatalous- ja yritystukia sekä muita ei-sotilaallisia ja sotilaallisia valtion menoja, yhteensä enemmän kuin kukaan muu ihminen maailmanhistoriassa. Reason-lehden haastattelemien liberaalien ja libertaristien mielestä Bush ilmeisesti oli myös USA:n historian huonoin presidentti.

Yksi kommentti artikkeliin ”Bush – maailmanhistorian suurin sääntelijä

  1. Bush on varmasti ollut USA:n huonoin presidentti ainakin USA:n kansalaisten kannalta katsottuna. Kiinan kommunistinen puolue on toki toista mieltä, ja taitaapa Putinin Venäjäkin olla samaa mieltä em. dosentin kanssa.
    Tavallisten kansalaisten kannalta Bush on polkenut kansanvaltaa ottamalla itselleen ja lähipiirilleen lisää valtuuksia. Tavallisten kansalaisten kannalta Bush on ollut tuhoisa heikentämällä kansalaisten turvallisuutta kuluttajina, vähentämällä mahdollisuuksia terveelliseen ympäristöön ja ennen kaikkea nakertamalla yleistä yhteiskuntamoraalia.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s