Jumalaa tuskin on olemassa -bussimainoskampanja

Turun ja Tampereen kaupungit sensuroivat vapaa-ajattelijoiden mainokset pois. Käännynnäismuslimi uhkaa tehdä saman Helsingissä omavaltaisesti, syntyperäinen muslimi ei hetkahda mainoksista.

Vapaa-ajattelijoiden liitto pyrkii herättämään keskustelua uskonnottomuudesta bussimainoskampanjalla. Tampereen ja Turun kaupunkien liikennointilaitokset tekivät yhteisen päätöksen kieltäytyä mainoksista. Liitto ihmettelee vakaumuksensa sensurointia, kun jumalolennoista saa julistaa vapaasti julkisessa tilassa.

Helsingissä muslimiksi kääntynyt suomalainen uhkaa repiä itse mainokset busseista. Syntyperäinen muslimi puolestaan ei hetkahda asiasta vaan osaa erottaa palkkatyönsä mainoksista, kertoo HS 13.6. Vapaassa maassa jokainen voi vaihtaa työpaikkaansa, jos ei ole siihen tyytyväinen, ja siksi fiksu työnantaja järjestelisi työvuoroja uudelleen työntekijöiden, mikäli se olisi helppoa – usein ei ole. Siksi joku saattaa ajaa vaikkapa kristillisdemokraattien mainosta kantavaa bussia toiveensa vastaisesti.

2 kommenttia artikkeliin ”Jumalaa tuskin on olemassa -bussimainoskampanja

 1. vapaana ajatellen.

  Olen tavallaan samaa mieltä mitä tämä tv:ssä puhunut muslimin edustaja, että työkaluun millä tehdään työtä, ei tällaista mainosta tarvitse asentaa.

  Itseäni aikoinaan työpaikalla seinillä häiritsi kuvat, eli lähes alastomien naisten lehtikuvat, jotka mielestäni loukkasi ko. naissukupuolen arvoa, jota minä arvostin.
  Arvomaailmani korostaa hyvyyteen ja kauneuteen sekä puhtauteen pyrkivää esilläoloa, koska se luo pysyvyyttä tulevaankin maailmaan.

  Poistin kuvat, osan repien, saaden siitä aika hyvät satikutien ryöpyn, jopa vanhoja työntekijöitä myöten ja he palauttivat osan takaisin seinälle. Hämmästyin silloin nuorena vanhojen arvomaailmaa.

  Eli liikutaan sellaisilla alueilla, jossa vapaa-ajattelijoinakin on syytä miettiä missä mennään.

  Uskonto terveellä tavalla nähtynä luo tasapainoista suhdetta elämään ja hieman kärjistäen, myös uskonnottomuus luo joidenkin kohdalla epätasapainoa elämään ja ihmissuhteisiin.

  Eli vapaana-ajattelijana katselen asioita monelta kantilta.

  Jos kantojani mielipiteeseen kommentoidaan, niin jo vanhempani olivat vapaa-ajattelijoita 50 luvulta lähtien ja taisivat olla jäseninäkin tässä ryhmässä tietojeni mukaan..

  Tykkää

  • Haluaisin kuulla, mitkä ovat ne perusteet, joihin nojaat väittäessäsi uskonnottomuuden luovan ”joidenkin kohdalla epätasapainoa elämään ja ihmissuhteisiin”. Onko käsityksesi moraalista kenties sellainen, että jos joku ei ole omaksunut kristinuskoa (tai jotain muuta uskontoa, jonka moraalikoodisto voi olla merkittävästi erilainen, mutta silti näytät niputtavan sen yhteisen uskonto-määreen alle ja olettavan, että vaikutus lopputulokseen, tämän henkilön kehittämän moraalin oikeellisuuteen, on samanlainen, kunhan vain on jokin uskonto omaksuttuna), hänellä ei voi olla minkäänlaista moraalia?
   Vai ajatteletko kenties, että hänellä on moraali mutta koska se ei pohjaudu johonkin uskontoon (eli ilmeisesti kristinuskoon), sen mukaan toimiminen ei voi olla vaikutuksiltaan hänelle itselleen ja lähimmäisille hyvä tai yhtä hyvä kuin jonkin valmiin moraalikoodiston ja sen pohjimmaisten kannusteiden ja pakotteiden mukaan toimiminen?

   Haluaisin muistuttaa, että moraali ei ole uskontojen yksinoikeus.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s