Päivi Räsänen – kirkon on vastustettava homoja kuten aikanaan orjia?

Räsäsen piti rekisteröidyn parisuhteen ja avioliiton eroa lähes merkityksettömänä vuonna 2000. Nyt hänen homojenvastainen vaalikampanjansa on maksanut kirkolle miljoonia. Professorin mukaan 1800-luvulla kirkko sanoi Raamatun säätäneen orjuuden aivan kuten Räsänen nyt sanoo Raamatun tuomitsevan homoseksuaalisuuden. Tohtori Ståhlstromin mukaan olisi selkeämpää, että ”Räsänen pidättyisi Mooseksen lain tappokäskyihin, eikä sotkisi psykoanalyysiä uskontoon”.

Päivi Räsänen (s. 19.12.1959 Sonkajärvi) on kansanedustaja (1995-, Hämeen vaalipiiri) ja Kristillisdemokraattien puoluejohtaja (2004-), koulutukseltaan lääkäri. Riihimäen kaupunginvaltuutettu vuodesta 1993.

Puolueensa tavoin Räsänen on eduskunnan mittakaavassa äärimmäinen arvokonservatiivi ja fundamentalisti. Hän vastustaa vapautta: kohtalaisesti talousliberalismia ja jyrkästi arvoliberalismia.

Poliittisia kantoja

Abortti

Räsänen vaati abortin kieltoa vähintäänkin aina, kun äidin henki ei ole vaarassa.[1][2]
Jos abortti on oikeasti lapsen murha, niin miksi Räsäsestä on hyväksyttävää murhata lapsi äidin hengen pelastamiseksi? Ellei ole, miksei hän kerro sitä?

Homoseksuaalit

Päivi Räsänen vastusti homoseksuaalien oikeutta rekisteröityyn parisuhteeseen, koska miehen ja naisen välinen ”jännite” puuttuu eikä ole teoreettista mahdollisuutta lapsiin[4] (Saarahan sai lapsen lähes satavuotiaana).

Hänestä rekisteröidyn parisuhteen ja avioliiton välinen ero on ”lähes merkityksetön” ja evankelis-luterilaisen kirkon kanta on tärkeä kansanedustajien tehdessä äänestyspäätöksiään[4]. Tämä ei estänyt häntä vastustamasta vuonna 2010 kiihkeästi rekisteröidyn parisuhteen korvaamista avioliitolla.

Vuonna 2009 hän vastusti lakia, joka mahdollisti homoparien perheen sisäisen adoption.[5]

Naisen asema

Päivi Räsänen toisti vuosina 2000 ja 2001 kirjoituksissaan Lutherin Vähä-katekismuksen ohjeen: ”Te vaimot, olkaa alamaiset miehillenne; niin oli Saara kuuliainen Aabrahamille, kutsuen häntä herraksi” ja totesi tämän olevan yhä ”juuri sitä naiseutta, johon minut on luotu” ja toivoi kirkon muistuttavan tästä naisia. Hänestä perheenpään pitää rohkaista vaimoaan kuten muidenkin taitavien johtajien. [4][6]

Räsänen vastustaa feminismiä, koska siinä ”sukupuolten tasa-arvo vääristyy samanlaisuuden vaatimukseksi”[4].

Seksi ja avoliitot

Päivi Räsänen vastustaa avoliittoja[4]. Hänestä seksiä ei pitäisi harrastaa ennen avioliittoa[4].

Luther-säätiö

Räsänen hyväksyi[7] naispappeutta vastustavan Luther-säätiön piispan, joka saatiin vihityksi Ruotsin luterilaisen kirkon ulkopuolisen [8] piispan ja Luterilaisesta maailmanliitosta sittemmin tämän vuoksi erotetun[9] kenialaispiipan avulla.

Räsäsellä on läheiset suhteet Luther-säätiöön ja hän kirjoitti säätiölle homovastaisen pamfletin[10][11].

Tv:n homoilta ja 30 000 eroa kirkosta

12.10.2010 Räsänen esiintyi Ylen ”Homoilta”[12] -tv-ohjelmassa. Hänen homovastaiset[13] puheensa suututtivat ja yli 24 000 ihmistä erosi kirkosta viikon kuluessa[14], kun koko edellisvuonna eroja oli yhteensä 40 000[15]. Räsäsen esiinnyttyä tv:ssä 18.10. seurasi taas[16][17] uusi eroennätys, 6773 nettieroa[18][19]. Jo aamulla 18.10. laskettiin erojen aiheuttaneen kirkolle 5,5 miljoonan euron verotulomenetykset vuosittain[20]. TV-ohjelma sai myös ennätysmäisen yli 100 000 selaimen nettiyleisön[21].

Åbo Akademin tutkimusjohtaja Kimmo Grönlundin mukaan Räsäsen homopuheet ovat tulevien eduskuntavaalien vuoksi harjoitettua epärehellistä politikointia.[22]

Kirkkoasioista vastaava ministeri Stefan Wallin sanoi 17.10., että Päivi Räsänen ei voi paeta vastuutaan massaeroista kirkosta, ja: ”jos Päivi Räsäsen tavoite on karsia kirkon jäsenrekisteriä ja kääntää kirkonkelloa taaksepäin, hänen pitää sanoa se suoraan sen sijaan, että vetäytyy kyyryyn kun seuraukset hänen eriarvoistavasta ihmisnäkemyksestään alkavat vaikuttaa sekä kirkon maineeseen että talouteen”.[23] Räsänen sanoo päinvastoin pyrkineensä jäsenmäärän lisäämiseen.[24]

Arkkipiispa irtisanoutuu Räsäsestä

Arkkipiispa Kari Mäkinen sanoutui 17.10. irti Räsäsen ja Tampereen piispan tv-ohjelmassa esittämistä homoseksuaaleja loukanneista mielipiteistä ja kiirehti ohjeita rekisteröidyn parisuhteen rukoustilaisuudesta[25].

Päivi Räsänen varoitti 18.10. arkkipiispaa, että tämän toimet aiheuttaisivat kirkossa hajaannuksen[26]. Arkkipiispan mukaan Räsäsen huoli oli aiheeton[27].

Homokeskustelun yhteys orjuuskeskusteluun

Helsingin yliopiston kirkkososiologian professori Eila Helanderin mukaan hyvin samanlaista keskustelua kuin nyt homoseksuaalisuudesta käytiin 1800-luvulla orjuudesta. Vaikka Raamatun mukaan orjien tulee pysyä orjina ja orjuus kuuluu luomisjärjestykseen, rakkauden kaksoiskäsky kuitenkin katsottiin painavammaksi kohdaksi ja kirkko myöhemmin kääntyi tuomitsemaan orjuuden. [28]

Jouko Piho: saatananpalvojien maailmanlaajuinen salaliitto

Myös kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas Jouko Piho herätti kohua Räsästä tukevalla kirjoituksellaan homoudesta sairautena tai rikoksena ja homomyönteisestä maailmansalaliitosta[29][30].

Piho oli kertonut jo vuonna 2009 illuminaatti-vapaamuurari-saatananpalvojien homomyönteisestä, pikkulapsia uhraavasta salaliitosta, johon hänen mukaansa kuuluvat Helsingin Sanomat, Bilderberg-seura ja vallakkaita ja rahakkaita ihmisiä ja jonka tavoitteena on EU:takin pahempi Maailman unioni[31][30].

Tohtori: ”Räsänen ei ole ajan tasalla”

Aiheesta väitelleen tohtori Olli Ståhlströmin mukaan homoseksuaalisuus ei ole sairaus vaan suuntautuneisuus, ja se poistettiin sairauksien listalta jo vuonna 1974. Ståhlströmin mukaan Räsänen ei ole ajan tasalla ja ”Olisi paljon selvempää, että Räsänen pidättyisi Mooseksen lain tappokäskyihin, eikä sotkisi psykoanalyysiä uskontoon.” [32]

Kaksi piispaa taipui fundamentalistipainostukselle

Helmikuun 2010 piispainkokouksessa arkkipiispa Kari Mäkinen ja piispat Björn Vikström, Irja Askola, Mikko Heikka ja Wille Riekkinen tukivat homoparien siunaamista. Sittemmin Mäkinen ja Vikström ovat muuttaneet kantaansa ja tukevat enää rukousta, Mäkinen erikseen korostaa, ettei siunaamista hyväksytä. Askola, Heikka ja Riekkinen kannattavat yhä siunaamista. [33][34]
Jo vuonna 2009 kansasta 43 % halusi kirkonkin vihkivän homoparit, 39 % ei.[35]

Perhe

Naispappeutta vastustava hyvännäköinen blonditytär Saara Räsänen (s. 1990) on Riihimäen kaupunginvaltuustossa (2008-) mutta sanoo, ettei mene eduskuntaan[36][37].

Lähdeviitteet ja lisätietoja:
Päivi Räsänen (Liberalismi.net)

2 kommenttia artikkeliin ”Päivi Räsänen – kirkon on vastustettava homoja kuten aikanaan orjia?

 1. Lisäisinpä heti perään, että vähintään Ville Hoikkala otti juuri kampanjassaan, näkyvänä kristislisdemokraattien vapaamielisemmän siiven edustajana, juuri sen kannan jonka Räsänen aikanaan. Eli että homokysymys ei ole riittävän näkyvä tai olennainen vaatiakseen lainmuutosta.

  Itse luonnollisesti olen eri mieltä aiheesta; jos se kerran on niin vähäarvoinen—luultavasti enimmäkseen vähälukuinen tässä—yhtä hyvin voisi myös äänestää sen ja perusoikeuksien puolesta. Ei ota paljon, mutta on periaatteesta tärkeä pienjoukolle joka edelleen kaipaa ymmärtämystä ja suojelua, suuren enemmistön ikävähköä suhtautumista vastaan.

  Tykkää

 2. taitaa olla vähemmistö nykypäivänä joka uskoo raamatun sanaan ja haluaa siitä pitää kiinni,
  enemmän suomessa on homouden puolesta puhujia kuin vastaan.

  Eikö kukaan suojele enää Räsäsmäisiä näkemyksiä, eli halutaanko suomesta hävittää
  synti kokonansa ja ruveta elämään vailla minkään näköistä Suomen sotalapsien arvokulttuuria.

  Siis, köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu, irstailut pahenee, hyväksikäytöt lisääntyy ja kenelläkään
  ei ole turvallinen olla, sitäkö suurin osa haluaa? Vain ja ainoastaan sentakia kuin näistä pienistä
  asioista ei välitetä tai olla tiukkana niissä.

  Suomen selkäranka on murtunut?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s