Kansalaisaktivismi nousussa, etenkin mamukriittinen

Suomen 14-vuotiaiden valmius laittomaan protestointiin kuten katujen tukkiminen, talonvaltaus ja seinämaalaukset on kolminkertaistunut 1999-2012 peräti 9 %:iin. Erityisen suosittua yhteiskunnallinen aktivismi on maahanmuuttajakriittisten nuorten keskuudessa. Enää 91 % nuorista hyväksyy väitteen ”poliittisen protestin ei tulisi koskaan olla väkivaltainen”. Saksassa ja Italiassa fasistijärjestöt harjoittavat sosiaalista talonvaltausta köyhille.

Onko osasyynä muutokseen se, että valtio on alkanut palkata kommunistinuoria yms. kiertämään kouluissa agitoimassa nuoria ”yhteiskunnallisista asioista”?

Ei-sosialistit ovat useammin tekemässä jotain yhteiskunnan hyväksi ja siksi heitä ei liene edes tarjolla, ainakaan riittävän organisoidusti, vastaaviin tehtäviin. Valtio joutuu käyttämään sosialisteja ja kansallissosialisteja.

Talonvaltaukset

Saksan Vapaat nationalistit -liike sai alkunsa 1990-luvun alun ”oikeistolaisista” talonvaltauksista.[3]

CasaPound

CasaPound on italialainen fasistinen talonvaltausliike, joka sai alkunsa Rooman kaupungin asuntopolitiikkaa vastustaneista fasisteista vuonna 2003. Liike myös tarjoaa arkielämän palveluja ja naapuriyhteisöllisyyttä mutta ”vain italialaisille”. [3]

CasaPoundilla on 5000 jäsentä. Johtaja Simone di Stefanon mukaan järjestö kannattaa Mussolinin fasismia vaikka pitääkin rotulakeja virheenä. [4]

CasaPoundin talouspoliittiset näkemykset ovat täsmälleen samat kuin Mussolinin: ”Haluamme, että viestintä, liikenne, energia ja terveydenhoito kansallistetaan ja valtio rakentaa taloja, jotka se myy halvalla perheille.” [4]

Maahanmuuttoa järjestö silti vastustaa, koska maahanmuuttajat polkevat palkkoja. Fasistitervehdykset kuuluvat hautajaisiin. Järjestö valtaa taloja, edistää halpaa asumista sekä tukee velallisia ja luonnonkatastrofien uhreja. [4]

Vasemmistojärjestöt väittävät CasaPoundin väen hyökänneen heidän kimppuunsa, CasaPound taas sanoo olevansa itse vasemmistolaisten hyökkäysten uhri. [4]

Lisätietoja viiteluetteloineen:
Kansalaisaktivismi (Liberalismi.net; siellä viitteet: HS, SK, Guardian)

2 kommenttia artikkeliin ”Kansalaisaktivismi nousussa, etenkin mamukriittinen

  1. On se kumma että Suomen liberaalipiirit ei vieläkään tunnu ottavan todesta kansallismielisen oikeiston uhkaa vaikka se on tällä hetkellä ilman muuta suurempi kuin vasemmiston uhka. Varsinkin maahanmuuttovastaisuus ja monikulttuurisuusvastaisuus uhkaavat aiheuttaa todellisen katastrofin Suomen tulevaisuudelle.

    Tykkää

    • Nämä järjestöt ovat kansallismielistä vasemmistoa kuten myös natsit ja fasistit. Se tekeekin niistä erityisen vaarallisia. Sdp:ssä ja etenkin Vasemmistoliitossa on pitkä nationalismin perinne, jossa vaaditaan protektionismia ja suomalaisten suosimista muita vastaan yleisen edun kustannuksella. Nämä mamuvastaiset vasemmistolaiset mm. perussuomalaisissa eivät ole sen parempia. Mamuvastaiset oikeistolaisetkaan eivät ole kovin liberaaleja, mutta heitä on paljon vähemmän. Maahanmuuton ongelmat pitäisi tietysti ratkaista mm. purkamalla työllistymistä estävää sääntelyä ja tehtyjä virheellisiä kannustimia.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s