YK: bordellit ja paritus pitää laillistaa kaikkialla

YK:n pääsihteeri ja UNDP tukevat AIDS-komission raporttia, jonka mukaan paritus ja bordellit pitää laillistaa kaikkialla maailmassa. Homoseksiä, prostituutiota ja ruiskuhuumeiden käyttäjiä rankaisevat lait estävät YK:n pääsihteerin mukaan HIV:n vastaisen taistelun kohderyhmien tavoittamisen. Kanadassa oikeus kumosi bordellikiellon, koska se loukkaa seksityöntekijöiden ”oikeutta elämään, vapauteen ja turvallisuuteen”.

AIDS-komission jäsen, entinen korkeimman oikeuden tuomari Michael Kirby sekä tutkija Michael Wong kirjoittavat, että bordellit salliva Australia on hyvä esimerkki sallivampien lakien hyödyistä. Myös vammaisten edustajat vastustavat seksipalveluiden oston rajoittamista, koska moni ei muuten saa seksiä.

Bordellikielto tappaa huono-osaisia

Tuomari Susan Himel kumosi Kanadan bordellit ja parittajat kieltävän lain vuonna 2010. Himelin mukaan lait rikkovat perustuslain takaamaa ”oikeutta elämään, vapauteen ja turvallisuuteen”. Haasteen olivat tehneet prostituoidut, joista yksi kertoi, miten kieltolain vuoksi hän on joutunut työskentelemään kadulla ja siksi hänet on hakattu ja raiskattu. Seksityöläisiä on jopa murhattu. Vuonna 2012 Ontarion vetoomustuomioistuin vahvisti Himelin päätöksen.

Bordellit ovat laillisia mm. Saksassa, Alankomaissa, Kreikassa, Uudessa-Seelannissa sekä osassa Espanjaa, Australiaa ja Nevadaa. Kehitysmaissa prostituutio on yleensä laitonta.

Suomeen ei ostokieltoa

Vihreät ja vasemmistoliitto vastustavat kristillisdemokraattien ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r) haluamaa seksinostokieltoa. Kokoomus ja Sdp pitävät kantansa auki. Oras Tynkkysen mukaan kielto ei siis voi toteutua, koska se vaatisi hallituksen yksimielisyyttä. Henriksson vain tavoittelee lehdistöjulkisuutta seksityöntekijöiden kustannuksella.

Asian otti esille Päivi Räsänen vuonna 2011, mutta Pro-tukipisteen Jaanan Kauppinen tyrmäsi esityksen, koska se veisi prostituution maan alle, tekisi poliiseista prostituoitujen vihollisia, vaikeuttaisi vakavan rikollisuuden tutkintaa ja lisäisi seksityöntekijöiden kohtaamaa väkivaltaa ja turvattomuutta.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja Hanna Hakko on peräti kehdannut sanoa, että seksityöntekijöidenkin pitäisi saada päättää omasta ruumiistaan. Vihreät naiset vastustaa tätä.

Vapaasana.netin tietojen mukaan Päivi Räsänen ja Vihreät naiset eivät ole vielä ehdottaneet kameroiden asentamista makuuhuoneisiin.

Lisätietoja:
Prostituutio (Liberalismi.net): lähdeviitteet artikkelin faktoille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s