Call Girl – Olof Palme käytti lapsiprostituoituja?

Call Girl -elokuva kertoo lapsiprostituoidusta, jota kovasti Olof Palmen oloinen Ruotsin pääministeri käyttää hyväkseen. Vuonna 2007 Eva Bengtsson kertoi näin tapahtuneen oikeasti. Tapausta tutkinut poliisi ja turvallisuuspoliisi Säpon päällikkö ja muut tukivat kertomusta. Oikeuskanslerikin totesi tyttöjen puhuvan epäilyksettä totta mutta rikokset olivat vanhentuneet. Tuomio olisi ollut 4 vuotta. Palme salasi Säpon muistion bordellista KGB-yhteyksineen.

Call Girl -elokuva nosti Ruotsissa ison kohun. Tunnetussa Geijer-skandaalissa turvallisuuspoliisi Säpo jätti pääministerille muistion, jonka mukaan korkeiden poliitikkojen asiointi Puolan suurlähetystön KGB-virkailijoihin yhteydessä olevien prostituoitujen bordelliin vaarantaa maan turvallisuuden. Pääministeri Palme salasi muistion, samoin keskustalainen seuraaja Fälldin. Prostituoitujen mukaan kumpikin oli asiakkaina, ja myös Bengtsson kertoo maanneensa 14-vuotiaana kahdesti rahasta Palmen kanssa kyseisessä bordellissa vuonna 1976, mm. bordellinpitäjän sisar ja poliisit tukivat kertomusta. Serkku kertoo Fälldinin olleen miellyttävä.

Aiemmin puhuttiin vain Palmen roolista muistion salaajana ja muistio nimettiin listalla olleen demariministeri Geijerin mukaan. Palme väitti valtiopäivillä, ettei muistiota olisi olemassa, mutta vuonna 1978 sen todellisuus paljastui. Palme silti salasi muistion ja väitti tietoja valheiksi, joten vasta vuonna 1991 muistion nimilista tuli julkiseksi.

Vasta vuonna 2007 Bengtsson serkkuineen astui esiin ja kertoi myös Palmen olleen asiakkaiden joukossa.

Jo 1970-luvulla syyttäjä oli uskonut tyttöjä mutta hän kertoi jättäneensä seksinostajien painostuksen vuoksi tutkimatta väitteet lapseen kohdistuneesta haureudesta. Seksinostajat olivat näet soitelleet hänelle ja vedonneet siihen, että heidän sosiaalinen asemansa on vaakalaudalla. Poliiseilla olisi ollut riittävät tiedot syytteiden nostamiseksi.

Bengtssonin juristin mukaan ”lapseen kohdistuva haureus ja nuoreen kohdistuva haureus” olisi tuolloin voinut johtaa neljän vuoden vankeuteen ja nykyään vastaavaa rikos todettaisiin luultavasti lapsen raiskaukseksi.

Lisätietoja
Olof Palme (artikkelin tiedot viitteineen ja viitelinkkeineen)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s