Yksityiset avaruusyhtiöt tekevät avaruuden kolonisoinnin halvemmaksi

Yksityisten avaruusyritysten nousu on tehnyt avaruuskokeet halvoiksi, ja kehitys on nopeaa. Moni yritys aloittaa miehitetyt lennot 2015-2016. Interorbital Systems myy 8000 dollarilla laitteiston, joka voi suorittaa avaruudessa kokeita lämpötilalla, paineella ja säteilyllä, ottaa videoita ja lähettää sähköpostia avaruudesta. Jossain vaiheessa avaruus kolonisoidaan yksityisesti, elleivät valtiot estä sitä.

Uudeksi Rockefelleriksi ja Steve Jobsiksi kutsutun Elon Musk on perustanut SpaceX-yhtiön. Hän on perustanut myös PayPalin ja johtaa sähköautoja tekevää Tesla Motorsia.

Lokakuussa 2012 SpaceX:n lastiraketti telakoitui onnistuneesti ISS-avaruusasemaan. Se oli ensimmäinen yksityinen huoltolento kansainväliselle avaruusasemalle. NASA teettää kuljetuksiaan SpaceX:llä halvalla.

SpaceX aikoo vähitellen saada Marsiin aikaan omavaraisen siirtokunnan. Aluksi tarvitaan kupoli mutta myöhemmin Mars voidaan muokata Maan kaltaiseksi.

Asteroideista löytyy suuria määriä arvokkaita metalleja, mutta teknologian taso ei vielä riitä siihen, että tämä olisi kustannustehokasta. Yksityisten yhtiöiden ansiosta tämä aika tulee mahdollisimman pian.

Pieni itseään kopioiva kone jälkeläisineen voisi kuukausissa tai vuosissa tuottaa miljoonien tonnien koneiston, jos se pystyy hyödyntämään asteroidin materiaa hyvin ja tuottamaan energiaa.

Lisätietoja lähdeluetteloineen
Avaruus (Liberalismi.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s