Syyriaa johtavat alaviitit: Ali on ainoa jumala, olemme jälleensyntyviä tähtiä

Ei ole muuta jumalaa kuin Ali”, kuuluu alaviittien uskontunnustus. Olemme tähtiä mutta tottelemattomuuden vuoksi joudumme jälleensyntymään seitsemästi ihmisinä. Sitten saamme palata tähdiksi imaami-jumala Alin alaisuuteen. Sosialistidiktaattori Bašar al-Assad kuuluu Syyrian 12 %:n alaviittivähemmistöön, jonka epäislamilaisuutta al-Assadit ovat peitelleet.

Huonosti käyttäytyvä jälleensyntyy kristittynä, epäuskoiset eläiminä. Naisilla ei ole sielua, joten he eivät jälleensynny lainkaan.

Perinteisesti muslimit ovat luokitelleet alaviitit pakanoiksi – myös kaikki viisi sunnifatwaa kunnes 1900-luvulla panarabismin nimissä pakanuus lakaistiin maton alle.

Alaviitit pitävät jumalana Muhammadin seuraajaa, serkkua ja vävyä, imaami Alia. Ali on osa Isää, Poikaa ja Pyhää henkeä muistuttavaa kolminaisuutta: Ali loi Muhammadin ja opetti tälle Koraanin, Muhammad loi seuralaisensa Salmanin ja ylläpitää maailmankaikkeutta.

Kristillisiä ja muita oppeja

Alaviitit viettävät myös zarathustralaisten uutta vuotta sekä kristillisiä juhlia kuten Jeesuksen syntymää ja palmusunnuntaita sekä viettävät messua jakaen leipää ja viiniä.

Islamintutkija Martin Kramerin mukaan alaviittien uskonto yhdistelee shiialaisuutta, kristinuskoa, gnostilaisuutta ja pakanauskontoja, ja sen ydin pidetään salassa, eivätkä alaviitit noudata islamin viittä pilaria, viittä velvollisuutta.

Koraanilla, rukouksilla ja moskeijoilla ei ole niin väliä, eikä paastota tarvitse. Joskus muslimitapoja kuitenkin noudatetaan näön vuoksi, koska alaviittien todellista oppia on aina haluttu salata vuosisataisten vainojen perintönä. Vasta vuoden 1970 arabisosialistinen vallankaappaus nosti syrjityn vähemmistön maan johtoon.

Muslimien esittäminen

Hafiz al-Assadin sanotaan muokanneen alaviitteja tavallisten muslimien suuntaan. Al-Assad väittää alaviittien olevan tavallisia shiialaisia eli kaksitoistashiialaisia. Al-Assadin hallinnon valvomissa oppikirjoissa islam esitetään monoliittisena uskontona eikä viitata mitenkään alaviitteihiin, druuseihiin, ismailiitteihin tai edes shiialaisuuteen. Syyrian päätuomari Ali Sulayman al-Ahmad on sanonut: “Olemme alaviittimuslimeja. Kirjamme on koraani … ja uskontomme on islam.

Sisällissota ja arabisosialismi

Hafizin poika Bašar al-Assad on surmauttanut julmasti jo yli 100 000 kansalaistaan tukahduttaakseen arabikevään nostattamia mielenosoituksia, eikä loppua näy niin kauan kuin al-Assad pysyy vallassa. Al-Assadien Baath-puolue on Saddam Husseinin Irakia hallineen, niinikään arabisosialistisen Baath-puolueen sisarpuolue. Maat muodostivat aikanaan Egyptin kanssa muodollisen liittovaltion, mikä näkyy niiden lipuissa. Egyptin arabisosialistinen hallinto on periaatteessa jo luopunut sosialismista.

Lisätietoja
Alaviitit (Liberalismi.net, lisätietoja ja lähdeviitteet useimmille artikkelin faktoille)
Syyria (Liberalismi.net)
Arabisosialismi – yhä arabimaiden talouden ja vapauden kahleena (Vapaasana.net 2011-02-02)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s