Talouskasvu on entistä vaikeampaa

Talouskasvu riippuu työllisten määrästä, laadusta ja työtunneistä, investoidun pääoman määrästä sekä kokonaistuottavuudesta. Kaikki nämä ovat hyytyneet. Teknologian ja kokonaistuottavuuden kehittäminen näyttäisi olevan ainoa tapa palauttaa talouskasvu kunnon uralle, ja se vaatisi markkinoiden vapauttamista.

Yli sadan vuoden ajan Yhdysvaltojen talouskasvun trendi on ollut melko vakaa, koska jonkin tekijöistä ollessa laskussa toiset ovat kasvaneet enemmän, ekonomisti Brink Lindsey kirjoittaa. Nyt kaikkien tekijöiden kasvu on pysähtynyt yhtaikaa.

Maailman luetuinta talousblogia (MR) pitävä Tyler Cowen sekä eräät muut ekonomistit kuten Stephen King ja Robert Gordon ovat ennustaneet tulevaisuuden olevan hitaan kasvun aikaa. Ainoa vaihtoehto on poistaa innovaatioiden ja kasvun esteitä. Muuten joudutaan nollasummapelitalouteen, ja kokemukset sellaisista ovat pitkän päälle hirvittäviä.

Talouskasvu (Liberalismi.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s