Työttömyyskorvaukset eivät vain vähennä työhaluja vaan myös työpaikkojen tarjontaa

Työttömyyskorvaukset saavat työttömän nirsommaksi työtarjousten suhteen ja siten pidentävät työttömyyttä. Uusi tutkimus osoitti tämän palkkavaatimusten nousun saavan yritykset perustamaan vähemmän uusia työpaikkoja. Tämä välillinen vaikutus onkin paljon suurempi kuin nirsouden suora vaikutus työttömyyteen. Äskeisen suuren taantuman aiheuttama työttömyyden pitkäaikainen kasvu johtui lähinnä työttömyyskorvausajan nelinkertaistamisesta.

Mikrotaloustieteellinen tutkimus on jo aiemmin osoittanut nirsousvaikutuksen ja sen aikaansaaman työttömyyden pitenemisen. Hagedornin ym. tutkimus suuresta lamasta käytti makromenetelmiä ja todisti tämän nirsouden vähentävän myös uusien työpaikkojen luomista erittäin paljon.

Saman tutkimuksen virallinen versio.

Työttömyysturva (Liberalismi.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s