Vaihtoehto Saksalle – professoripuolue EU-rahastusta vastaan

Emme ole professoripuolue! ”Meillä on 20 000 jäsentä – – eikä Saksassa ole niin paljon professoreita”, Prof Dr Lothar Maier puolustautui AfD:n pilkkanimeä vastaan. ”Jäsenemme tulevat yhteiskunnan kaikista kerroksista!” tämä Stuttgartin yliopiston professori täsmensi. Puolueen mukaan euro on tuhonnut eteläiset jäsenmaat ja niiden pitää saada erota siitä, mutta pelastuspaketit kieltävästä lausekkeesta ei enää pidä tinkiä. Äärivasemmisto on yrittänyt vaientaa professorit väkivallalla puhujalavoillakin.

Puolue sai 4,7 % äänistä, FDP 4,8 %, reilut 2 miljoonaa kumpikin, syyskuussa 2013, mutta liittopäivien äänikynnys on 5 %. Jos Piraattipuolue olisi suostunut AfD:n ehdottamaan vaaliliittoon, liitto istuisi nyt CDU:n kanssa enemmistöhallituksessa ja työttömiä ei tarvitsisi potkia päähän Spd:n mieliksi. Spd suostui hallitukseen sillä ehdolla, että ihmisten työllistäminen kielletään paitsi silloin, kun näiden tuottavuus ylittää 8,5 euroa tunnissa + sivukulut.

Äärivasemmiston väkivalta

Pilkkanimellä professoripuolue viitataan siihenkin, miten puolueen kampanjat tuntuvat vetoavan älykköihin sen sijaan, että ne olisivat mainostoimistojen tuottamaa kansankiihotusta. Professori Maier puolustaa tätä asiakeskeisyydellä.

Puolue ei halua mobilisoida katuja eikä aiheuttaa väkivaltaa, vaikka se onkin joutunut äärivasemmiston väkivallan kohteeksi, esimerkiksi puheenjohtaja, professori Bernd Lucken kimppuun hyökättiin tämän ollessa puhujalavalla.

Tavoitteita

 • Maastrichtin sopimuksen ”no bail-out” (ei pelastuspaketteja) -pykälää pitää noudattaa.
 • Maiden pitää saada poistua euroalueelta.
 • Yksityisen sektorin pitää pääosin kantaa pelastuspakettien kustannukset.
 • Kaikki vallan siirtäminen EU:lle pitää oikeuttaa kansanäänestyksin.

  AfD ei vastusta euroa, EU:ta eikä Euroopan yhdentymistä. Puolue suhtautuu kriittisesti ydinvoiman alasajoon. Homoliittoihin sillä ei ole kantaa, eikä puolue ole erityisen arvoliberaali.

  AfD:n historia

  Syyskuussa 2012 julkaistiin manifesti ”Vaalivaihtoehto 2013” europolitiikkaa vastaan. Moni huomattava taloustieteilijä, toimittaja ja yritysjohtaja otti kantaa manifestin puolesta. Ryhmän mukaan euroalue ei sovellu valuutta-alueeksi vaan ajaa eteläisen Euroopan valtiot vararikkoon. Bernd Lucken mukaan tärkeintä olisi saada eteläiset maat pois eurosta.

  Perustavassa kokouksessa 14.4.2013 puheenjohtajiksi valittiin maailmanpankin ekonomisti, Hampurin yliopiston taloustieteen professori Bernd Lucke, yrittäjä Frauke Petry ja Frankfurter Allgemeine Zeitungin ex-päätöimittaja (1979-2000) Konrad Adam.

  Työllistävän maahanmuuton puolesta

  AfD ei ole nationalistinen eikä vastusta maahanmuuttoa. Se kannattaa Kanadan tapaa suosia osaavien työntekijöiden tuloa maahan.

  Linkkejä
  Vaihtoehto Saksalle (Liberalismi.net, sisältää viitteet faktoille)
  Merkel uhrasi työttömät demareiden mieliksi ja ympäristön vihreiden mieliksi (Saksan poliittinen tilanne syksyllä 2013, Vapaasana.net)

 • Vastaa

  Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

  WordPress.com-logo

  Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Twitter-kuva

  Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Facebook-kuva

  Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

  Muodostetaan yhteyttä palveluun %s