Merkel uhrasi työttömät demareiden mieliksi ja ympäristön vihreiden mieliksi

Saksan Angela Merkel päätti hyväksyä 8,5 euron minimipalkan saadakseen Spd:n hallituskumppanikseen. Työttömien, nuorten, maahanmuuttajien, heikkokykyisten ja uranvaihtajien työnsaanti muuttuu entistä vaikeammaksi ja työnantajien valta työntekijöihinsä kasvaa vaihtoehtojen vähetessä. Vastaavasti Merkel uhrasi aiemmin ympäristön luopumalla ydinvoimasta vihreiden mieliksi.

Merkelille näyttää olevan tärkeintä pysyä vallasta työttömistä ja ympäristöstä piittaamatta.

”Kuuluisat vasemmistolaiset taloustieteilijät kuten Nobel-palkinnon saaneet Paul Samuelson, James Tobin (Tobinin veron isä) ja Gunnar Myrdal (Ruotsin hyvinvointivaltion isä) vastustivat minimipalkkalakeja, koska ne vain kieltävät vähän tuottavien työllistämisen. Mustat, työttömät, köyhät, vajaakykyiset, maahanmuuttajat ja työuraansa aloittavat tai vaihtohaluiset kärsivät minimipalkoista eniten. Ilman minimipalkkoja vallitsisi täystyöllisyys ja valinnanvaraa työpaikkojen ja -ehtojen suhteen.” (VS 14.6.2011)

Saksan luopuminen ydinvoimasta on johtanut valtavaan hiilivoimalarakentamiseen. Syntyvät uudet hiilivoimalat tappavat tuhat ihmistä lisää vuodessa muilla päästöillään ja niiden hiilidioksidipäästöjen väitetään voivan tappaa satoja miljoonia ihmisiä ja autioittaa valtioita.

Die Linke ja uusnatsit

Saksan puolueet oikealta vasemmella hyljeksivät kansallissosialistisia puolueita ja totalitaristista DDR:ää hallinneiden kommunistien perillistä, Die Linkeä (”vasemmisto”), mikä tekee vaikeaksi muodostaa enemmistöhallitusta. Silti uudet vaalitkin olisi ollut pienempi paha kuin työttömien uhraaminen.

DDR:ää diktatorisesti hallinnut kommunistinen SED-puolue ilmeisesti tuki siviilejä tappaneita punaisia terroristijärjestöjä muiden sosialistimaiden tapaan ja taisteli Länsi-Saksaa vastaan. Kansannousun kaatama SED vaihtoi nimelle PDS (1989) ja liitti itseensä Spd:n vasemmistosiiven WASGin kesällä 2007 synnyttäen näin Die Linken.

Demari kirjoitti vuonna 2008, että Linken jäsenistä 3/4 on eläkeikäisiä SED:n entisiä jäseniä.

Liberaalipuolueen tappio

Vuonna 2009 FDP sai kaikkien aikojen suurimman vaalivoittonsa (15 %) lupaamalla kevennetyn verojärjestelmän. Puoluejohtaja Guido Westerwelle ei saanut neuvoteltua verokevennyksiä hallitusohjelmaan, mistä alkoi puolueen kannatuksen lasku, joka johti FDP:n putoamiseen liittopäiviltä vuonna 2013 ensimmäisen kerran historiassa sekä sitä ennen useimmista osavaltioparlamenteista. (HS 26.9.2013)

Sekin vaikutti, että eurokriittinen ”professoripuolue” AfD kilpaili talousliberaalien ja Piraattipuolue nuorten arvoliberaalien äänistä. AfD sai 4,7 %, FDP 4,8 % ja Piraattipuolue 2,2 %.

Suomen Piraattipuolueen varapuheenjohtaja, älykkö Ahto Apajalahti moittiikin äänikynnystä: 4,6 miljoonan äänen puolueet jäivät vaille edustusta, vaikka vihreät ja äärivasemmisto saivat pienemmillä äänimäärillä kymmenittäin edustajanpaikkoja.

Toisaalta FDP on ajoittain sortunut epäliberaaleihinkin irtiottoihin.

Linkkejä
Saksa (Liberalismi.net)
Vasemmisto: Minimipalkka aiheuttaa vain työttömyyttä ja syrjäytymistä (Vapaasana.net, laaja artikkeli minimipalkasta)
Saksan luopuminen ydinvoimasta tappaa tuhat vuodessa ja lisää hiilipäästöjä miljoonilla tonneilla (Vapaasana.net 18.10.2013)
Vaihtoehto Saksalle – professoripuolue EU-hypeä vastaan (Vapaasana.net 18.10.2013)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s