Kultainen riisi – geenimuuntelu pelastaisi miljoonia lapsia sokeudelta ja kuolemalta, jos Greenpeace sallisi

A-vitamiinin vaje tappaa ja sokeuttaa miljoonia lapsia joka vuosi, 122 maassa. He usein saavat vain kulhon riisiä päivässä. Kultainen riisi olisi yhtä halpaa ja poistaisi vajeen, toinen versio vielä 23 kertaa tehokkaammin. Greenpeace ja muut äärivasemmistolaiset GMO-vastustajat saanevat lykättyä sitä vielä pari vuotta, jotta heidän bluffinsa ei vielä paljastuisi.

Kultainen riisi on alun perin saksalaisten yliopistotutkijoiden avoin hanke kehitysmaiden lasten pelastamiseksi. Hankkeessa ovat mukana mm. EU, Sveitsi, Helen Keller International, Rockefeller Foundation ja the National Science Foundation.

Kultaista riisiä kehittäneet humanitaariset tutkijat saivat taivuteltua suuryritykset Monsantoa myöten lupaamaan teknologiansa ilmaiseksi köyhien viljelijöiden käyttöön. He saavat myös pitää siemenet ja käyttää niitä uudelleen.

Ylivoimaisesti paras A-vitamiinin lähde

Tutkimusten perusteella kultainen riisi on paljon pillereitä kustannustehokkaampi tapa parantaa A-vitamiinin saantia. Riisi on usein 90 % lasten ravinnosta, ja kultainen riisi ei maksaisi sen enempää. Vuonna 2005 kehitetty Kultainen riisi 2 tuottaa vielä 23 kertaa enemmän beetakaroteenia.

”Syökööt kakkuja”

Tory-kansanedustaja Zac Goldsmith (samoin Greenpeace ja Vandana Shiva) pitää kultaista riisiä vääränä ratkaisuna ja kehottaa syömään ennemmin vihreitä vihanneksia. Tohtori Adrian Dubockin mielestä tämä on yhtä julmaa kuin Marie Antoinetten lausahdus: ”Syökööt kakkuja.” Dubockin mukaan A-vitamiinin puute tappaa 6000 lasta päivässä, 28 % maailman kuolevista lapsista, ja on myös suurin sokeuden syy.

Vandalismi

Greenpeace on toistuvasti tuhonnut valtiollisten tutkimuslaitosten koeviljelmiä ja on joutunut maksamaan tästä korvauksia.

Vuonna 2013 vandalisoitiin Kansainvälisen riisintutkimusinstituutin Kultaisen riisin koeviljelmä Filippiineillä juuri ennen kuin kokeen piti valmistua. Mielenosoituksesta karkasi äärivasemmistolaisen KMP-ryhmän johtama aktivistijoukko tuhoamaan viljelmiä toisten mielenosoittajien tyrmistykseksi. Mukana oli myös Greenpeacen yhteistyökumppani MASIPAGin väkeä, ja Greenpeace puolusti vandaaleja.

Greenpeace pelkää, että kultainen riisi pehmentäisi ihmisten kuvaa geenimuuntelusta ja osoittaisi järjestön surmauttaneen ja sokeuttaneen miljoonia lapsia. Greenpeacen perustaja ja ex-presidentti, tri Patrick Moore on todennut Greenpeacen joutuneen tiedevastaisen äärivasemmiston käsiin.

Australian tiedeakatemian entinen johtaja, tutkija Jim Peacock syytti Greenpeacea tieteenvastaisuudesta ja virheellisen informaation moraalittomasta levittämisestä.

Kiinan skandaali

Greenpeace levitti Kiinassa huhua kultaisen riisin vaarallisuudesta. Kiinan ”twitter” Weibo täyttyi vihaviesteistä ja viranomaiset reagoivat erottamalla kolme kultaisen riisin kokeen tutkijaa Kiinan terveysvirastosta ja Zhejiangin lääketieteen akatemiasta.

Rikos ihmisyyttä vastaan?

Greenpeacen perustaja ja ex-puheenjohtaja tri Patrick Moore syyttää Greenpeacea rikoksista ihmisyyttä vastaan, koska sen ja muiden geenimuunteluvastustus on johtanut 8 miljoonan lapsen sokeutumiseen ja kuolemaan A-vitamiinin puutteessa, vaikka tämä olisi voitu estää kultaisella riisillä. Greenpeacen johtaja puolustautui todistamattomalla väitteellä geenimuuntelun vaaroista. Kaikki merkittävät tiedejärjestöt ja tutkijat ovat päinvastaista mieltä.

Kuuluisa ilmastoaktivisti, historioitsija Mark Lynas ei pidä tekoa rikoksena ihmisyyttä vastaan. Tosin Lynas on itsekin aiemmin vandalisoinut GMO-viljelmiä ja kakuttanut Bjørn Lomborgin. Lynas pitää geenitekniikan vastustajia ja ilmastodenialisteja tieteenvastustajina, ja myöntää itsekin olleensa aiemmin tieteenvastustaja geenitekniikan muttei ilmaston osalta.

Linkkejä:
Kultainen riisi (Liberalismi.net, lähdeviitteet artikkelin faktoille)
Geenimuuntelu on turvallista ja pelastaa ihmiset ja ympäristön – tiede on yksimielinen (Vapaasana.net 4.12.2013)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s