Venäjä perusti Ukraina-salaoperaation erikoisjoukot vuonna 2013

Reuters: Venäjän valtion televisio kertoi vuonna 2013 uudesta salaisten operaatioiden erikoisjoukosta, jonka tehtävän on käyttää vihollisuniformua ja toimia vihamielisillä alueilla ”epävakauttamassa tilannetta, myös kolmansien osapuolten avulla.”

NYT kertoo, että yhdysvaltalaisupseerin mukaan separatisteilla on tunnuksettomat Venäjän uniformut, mutta ei ole tiedossa, ovatko he itsekin venäläisiä. Toiminta on kyllä paljolti samanlaista kuin Krimillä, jossa joukot paljastuivat venäläisiksi. Suuri osa joukoista voi olla venäläisagenttien organisoimia paikallismilitioita, ja Venäjä on ennenkin värvännyt ganstereita provokaatioihinsa.

Helsingin Sanomat kertoi Luhanskin valtauksen tehneen joukon olleen selvästi ammattisotilaita. Paikoin liikkeellä on ollut ilmeisesti venäläisten ohjaamia ukrainalaisia amatöörejä.

Erään hallintoviraston valtaaja sanoi toimittajalle olevansa venäläinen (tarkoittaako kansalaisuutta?) ja lisäsi: ”Laitoimme Krimin järjestykseen ja sitten tulimme tänne.”

Valloittaako Venäjä Itä- tai Kaakkois-Ukrainan?

On arvioitu, että Venäjän pääjoukot hyökkäävät Itä-Ukrainaan pian, koska Ukraina aloitetti eilen jo tunkeutuneiden ja heidän avustajiensa pidättämisen. Osan pidätetyistä kerrotaan paljastuneen venäläissotilaiksi.

Eräät asiantuntijat epäilevät, että ehkä Putin ei haluakaan liittää Itä-Ukrainaa Venäjään vaan ainoastaan pakottaa Ukrainan liittovaltioksi, jotta Itä-Ukraina pysyisi Venäjän vaikutusvallassa. Tällöin se ei ”saastuttaisi” venäjänkielistä infotilaa toisinajatuksilla niin pahasti kuin nyt uhkaa käydä. Itä-Ukrainassa Venäjän kannatus on pienempi ja sitä olisi vaikeampi pitää hallinnassa kuin Krimiä. Mieluiten Putin tekisi tämän ilman näkyvämpää hyökkäämistä, mutta Ukraina on nyt asettunut vastustamaan sen organisoimia joukkoja.

Venäjän propaganda olikin huijausta

Andrei Petkov on esittänyt Venäjän NTV-kanavalla useaa Ukrainan toimista kärsinyttä ihmistä. Asian paljastuttua NTV väittää Petkovin huijanneen heitä.

Lisätietoja
NYT/Reuters raportoi vain osan yllä kerrotusta, loppu on lähinnä suomalaisista lehdistä, osa alla mainituista: For East Ukraine, Kremlin Adapts Crimea Playbook Reuters (The New York Times), 15.4.2014.
Fasisteja vastustava Venäjä tukee Euroopan äärioikeistoa (Turun Sanomat 14.4.2014)
”Kun taas venäläiset käyttävät sanaa fasismi, sillä tarkoitetaan voimaa, joka yleisesti ottaen hajottaa tasapainoa yhteiskunnassa.” ”Venäjän yhteistyökumppaneiksi ovat kelvanneet muun muassa Ranskan Kansallinen rintama, Kreikan Kultainen aamunkoitto, Unkarin Jobbik ja Britannian kansallispuolue.”
Ukraina (L.net)

Yksi kommentti artikkeliin ”Venäjä perusti Ukraina-salaoperaation erikoisjoukot vuonna 2013

  1. Nyt mm. runnottiin ilman suurempaa huomiota Pankkiunionin viimeinen vaihe EU:ssa, kun koko maailma on täynnä uutisia Ukrainan tilanteesta.

    Herätkää jo- maailmassa on korkeimpien piirien mailmanlaajuinen valta, ja yhteistyö, joka hallitsee kaikkea, ja ohjailee ihmisiä mm. median avulla.

    Meneillään on hake ”Uusi maailmanjärjestys” jossa kansat on tarkoitus alistaa lopullisesti liittovaltiohin ja yhden maailmanhallituksen alle.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s