Venäjä valloittaa koko Ukrainan?

Suomen Sotilas -lehti: Venäjän hyökkäyksen pääkohde olisi Kiova. Valko-Venäjältä on jo haettu lupa sen alueen käyttöön hyökkäyksen ilmatukena. Ukrainan täysvalloitusvalmistelut saattavat kuitenkin olla vain Lännen hiirimäisyydestä riippuva Putinin optio? Tai ehkä pääkohteena onkin Moldova?

Reserviläisliittojen riippumattoman Suomen Sotilas -lehden päätoimittaja Jaakko Puuperä kirjoittaa: ”Venäjä on valmistautunut koko Ukrainan kattavaan invaasioon, jonka kärki ja painopiste todennäköisimmin suuntautuu Kiovaan. Kiovan valtaus veisi Ukrainan hallinnolta sen uskottavuuden ja mahdollistaisi nukkehallituksen nimittämisen koko maahan. Venäjälle olisi sen jälkeen samantekevää, jatkuuko vastarinta Länsi-Ukrainassa, koska sen voisi tiedotusvälineiden hallinnan avulla leimata terrorismiksi ja eristää. Venäjälle sotiminen ”fasisteja ja banderalaisia” vastaan sopisi oikein hyvin.”

”Venäjän joukot on ryhmitetty Belgorodiin Harkovan valtausta varten, Rostovin lääniin kaakon valtausta varten sekä tuhansia miehiä Transdnistriaan, Ukrainan länsipuolelle, Dnestrin itärannalle, mahdollisia Odessan lääniin suuntautuvia operaatioita varten tai vaihtoehtoisesti operoimaan Moldovassa, jonka olemassaolo voi myös olla uhattuna. Jos Kiova on Venäjän päätähtäimessä, pääjoukot hyökännevät kuitenkin Brjanskin läänistä idässä suoraan Kiovaan. Tätä varten on jo haettu Valko-Venäjältä lupa sen alueen käyttöön hyökkäyksen ilmatuen varmistamiseksi.”

Linkkejä uutisiin Ukrainan tapahtumista saa parhaiten Interpreter Magazinen uutislistasta. Lehti raportoi venäjänkielisten lehtien ja blogien uutisia englanniksi.

Suomen Sotilas -lehden päätoimittaja Jaakko Puuperän haastattelu Ukrainan asioistakin (Radio Rapu 15.4.2014). Puuperä on kirjoittanut Ukrainasta paljon sellaista, mitä valtamediat ovat huomanneet vasta myöhemmin.
Ukraina (L.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s