Itsenäisyyspäivän mellakointi: Vasemmistoliiton tuella pienyrittäjät mataliksi

Mielenosoittajat töhrivät metrovaunun pois käytöstä ja rikkoivat pienyritysten tuhansien eurojen ikkunoita, seiniä, autoja ja talojen ikkunoita. Poliisi arvioi mielenosoittajien aiheuttaneen vahinkoja ehkä satojentuhansien eurojen verran. Vasemmistoliitosta löytyi taas paljon ”ymmärrystä” tuhotöille ja hyökkäilyille poliisin kimppuun.

Luokkaretki lähiöstä linnaan” oli vuoden 2014 itsenäisyyspäivän vasemmistoanarkistien mielenosoitus, joka vuosituhannen alun ”kuokkavieraiden” ja viimevuotisten ”kiakkovieraiden” tavoin johti ikkunoiden rikkomisiin ja nujakoihin poliisin kanssa. Mielenosoittajia oli enimmillään 150 – 200. Poliisi otti heistä kiinni 30.

EU:ta, luokkayhteiskuntaa ja muuta vastaan ja tuhon puolesta

Järjestäjäksi ilmoittautui lehtitietojen mukaan Helsingin Musta Risti. Se antoi tarkkoja ohjeita toiminnasta poliisin kanssa ja poliisihevosten pelottelemisesta ja kertoi järjestävänsä asianajajan valmiiksi poliisiasemalle. Jälkeenpäin sen väitettiin olevan vain auttaja, ei järjestäjä. Vasemmistossa samat henkilöt usein toimivat sekä yhdistyksessä, joka tekee laittomuudet, että ”tukiyhdistyksessä”, joka on olevinaan riippumaton edellisestä vaikka on oikeasti kaukana siitä.

Eri mielenosoittajat vastustivat erilaisia asioita, esimerkiksi luokkayhteiskuntaa ja Euroopan unionia.
Mielenosoituskokoontumisessa Itäkeskuksessa oli myös kommunistisen nuorisoliiton puheenjohtaja Simo Suominen. Hänen mielestään mielenosoituksessa vastustettiin eriarvoistumista.

”Haluaisin nähdä Stockan, EK:n ja pressanlinnan palavan maan tasalle” kirjoitti Nimimerkki mielenosoitusta organisoineen äärivasemmistoanarkistisen Takku.netin keskustelupalstalla. Takku.netissä jaettiin ohjeita siihenkin, miten kannattaa toimia silloin, kun on ylivoima poliisiin nähden, ei silloin, kun väkeä ja aseita on vähemmän kuin poliisilla.

”Kiukku, ei aate”

Nuorisotutkija Mikko Salasuo arvioi, että nykyistä mielenosoittajasukupolvea ajaa kiukku yhteiskunnan tapahtumista eikä niinkään mikään aate.

”Suhteellisuudentajunsa kadottaneita huligaaneja, ei syrjäytyneitä”

Hämeen Sanomien mukaan mielenosoitukseen ei osallistunut todellisia syrjäytyneitä vaan hyvin pieni joukko huligaaneja, jotka ovat nauttineet hyvinvointivaltion palveluja mutta kadottaneet suhteellisuudentajunsa.

Savon Sanomien mukaan rähinöinniksi ja ilkivallaksi muuttuva pienen joukon itsenäisyyspäivänmielenosoitus on jo perinne.

Lähdeviitteet ja lisätietoja

2 kommenttia artikkeliin ”Itsenäisyyspäivän mellakointi: Vasemmistoliiton tuella pienyrittäjät mataliksi

  1. En tiedä sotketteko asioita tarkoituksella, mutta astaloita takavarikoitiin ja li´ppukepit katkottiin Helsingin työväen vappumarssilla. Itse marssi oli rauhallinen – myös anarkistien osalta – poliisi päätti silti marssin alussa näyttää voimaansa ja harjoitella joukkojenhallintaa hyökkäämällä rauhallisina pysyneiden mielenosoittajien kimppuun ja vieden heidän lippujaan… Marssin päätyttyä Hakaniemeen ilman välikohtauksia – äkkäsi poliisit vasemmistonuorten vuokraaman pakettiauton johon vasemmistoliiton lippukepit ja banderollit oltiin keräämässä. Poliisi jostain syytä epäili näitä anarkisteiksi ja tuhosi lippukepit ja kiikutti holmistyneen pakettiautokuskin asemalle. Myöhemmin kytät myönsivät virheen ja ostivat korvaukseksi uudet lipputangot vasemmistoliittolaisille…

    Itsenäisyyspäivään astalogate siis ei liity mitenkään…

    Tykkää

    • Liberalismi.netin kirjoittaja näemmä ei huomannut, että kun Luokkaretkestä kertova Helsingin Sanomien artikkeli kertoi astaloista, se kohta olikin poimittu toisesta tapahtumasta. Korjauksesi ansiosta asia näkyy nyt olevan korjattu oikein sekä artikkelissa että Liberalismi.netissä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s