Li Andersson: jos sosiaaliturvaa leikataan, pienituloiset muuttavat pois Suomesta!

Björn Wahlroosin muutosta Ruotsiin suuttuneena Andersson aloitti vuonna 2014 vastakampanjan, jossa uhattiin pienituloisten muuttavan pois Suomesta, mikäli sosiaaliturvaa leikattaisiin. AKT:n tukema marxilainen Andersson sanoo olevansa sosialisti ja Vasemmistoliiton vasenta laitaa. Anderssonin mielestä vasemmistoliiton ja vihreiden erona on suhde ammattiyhdistysliikkeeseen. Kun Microsoftin (Nokian) puhelinten tuotanto lopetettiin kysynnän loputtua jo aiemmin, Andersson piti syynä Suomen liian lievää irtisanomissuojaa. Hän ei myöntänyt vasemmiston väkivaltaisen Kiakkovieraat-mellakan olevan vasemmiston töitä. ”Vasemmistolainen väkivalta on erityyppistä.”

Andersson tukee pakkoruotsia ja puolustaa Greenpeacen ja turkisvastustajien iskuja ja sanoo pyrkivänsä vegaaniutta kohti.

Suomen Kuvalehti kirjoitti, että Andersson sai eurovaaleissa tukea ay-liikkeen häirikkönä pidetyn AKT:n toimijoilta ja että puolueen johtajan kiinnostusta ihmisoikeuksiin olisi kummasteltu vielä Neuvostoliiton aikana.

Vasemmistoliiton meneillään olevassa jäsenäänestyksessä Andersson on arvioiden mukaan jo valittu puolueen puheenjohtajaksi, vaikka muodollisesti päätös tehdäänkin vasta 11.6.

Armeija kaksinkertaiseksi

Andersson kannattaa sukupuoletonta asevelvollisuutta. Koska tämä kaksinkertaistaisi reservin koon, hän lisäisi kriisitehtäviä.

Sovinismi vasemmistoliitossa ja uusi feministipuolue

Andersson myöntää, että vasemmistoliitossa on sovinismia. Tämä on yhdistetty siihen, kun anonyymi kirjoitti äskettäin Hesarissa nimeämättömässä puolueessaan tapahtuvasta naisten ahdistelusta ja aiemmin puolueen mieskansanedustajaa tutkittiin raiskauksesta kunnes toveri veti tutkintapyyntönsä pois. Tätä on pidetty osasyynä 27.5. julki vuotaneeseen Naisasialiitto Unionin johdon hankkeeseen perustaa Suomeen erillinen feministipuolue Ruotsin mallin mukaan.

Tappiollista toimintaa pitää jatkaa

Toukokuussa 2016 Microsoft ilmoitti lopettavansa puhelinten valmistuksen ja suunnittelun ja siksi irtisanovansa ehkä yli 1000 työpaikkaa. Andersson sanoi, että irtisanomisissa näkyy se, miten helppo Suomessa on irtisanoa, ja että veronmaksajat ja työntekijät maksavat hinnan tästä. Microsoft irtisanoi entisiä Nokian puhelinbisneksen työntekijöitä siksi, että Windows-puhelimet eivät menneet vuosiin kaupaksi. Neuvostoliitossa ja Li Anderssonin Suomessa tuotantoa pitää jatkaa silloinkin, kun tuotteille ei ole kysyntää ja toiset tekevät parempaa halvemmalla ja tehokkaammin.

Maailmalla sitä, että Microsoft osti Nokian puhelintoiminnan, pidettiin yli kahdeksan miljardin dollarin virheenä.

Kiakkovieraat

Andersson ei myöntänyt väkivaltaisen Kiakkovieraat-mellakan olleen vasemmiston suunnittelema ja toteuttama. Hän väitti, ettei tiedä, kuka on vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja.

Vasemmistoliiton toverijärjestö SitVas suunnitteli ja organisoi tapahtumaa ja järjesti sille rahoitustilaisuuden, johon osallistuivat Anderssonin läheiset vallankumoustyötoverit Dan Koivulaakso ja Mikael Brunila. SitVasin varapuheenjohtaja Tiina Parkkinen oli Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja. ”Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas Jussi Marttila lähetti itsenäisyyspäivänä Tampereelle Kiakkovieras-mellakkaan lähteville tovereilleen hyytävät terveiset: Heittäkää minunkin puolestani kivi/polttopullo. Tai molemmat, Marttila kirjoitti … Kiakkovieras-mielenosoitusta näkyvästi mainostavaan Pantterin puremia -nimiseen Facebook-ryhmään. Ryhmää ylläpitää Emilia Kukkala, niinikään vasemmistoaktiivi ja kunnallisvaaliehdokas.” Ks. Kiakkovieraat.

”Vasemmistolainen väkivalta on erityyppistä”

Puoluetoverin mukaan Li Andersson ei sanonut, että vasemmistolainen väkivalta on parempaa vaan: ”Se vasemmistolainen väkivalta on erityyppistä kuin äärioikeiston. Se ei kohdistu ihmisryhmiin. … Se yleensä kohdistuu niinku yhteiskunnallisiin rakenteisiin – eli silloin se kohdistuu siihen valtiokoneistoon – kuin yksittäisiin ihmisryhmiin.”

Tämä varmaan koskee myös Maon, Leninin, Stalinin, Castrojen, Pol Potin ja kumppaneiden yli sataa miljoonaa kuolonuhria ja lukemattomia kidutettuja, raiskattuja, pahoinpideltyjä ja vainottuja. Tai oikeisto- ja kansallissosialistipoliitikkojen vainoa Pohjoismaissakin.

Neuvostoliiton ukrainalaisvainossa Holodomorissa arvioidaan kuolleen 7 miljoonaa ukrainalaista. Neuvostoliiton kaikissa *juutalais- ja muissa vainoissa yhteensä kuoli monen arvion mukaan 20-60 miljoonaa ihmistä, ainakin yli 10 miljoonaa, ja päälle 20 miljoonaa neuvostoliittolaista maailmansodassa, jonka Neuvostoliitto käynnisti sopimalla natsi-Saksan kanssa Euroopan jaosta kesällä 1939. Pelkästään Leninin juutalaisvainoissa eli pogromeissa 1918-1921 arvioidaan kuolleen 200 000 juutalaista.

Maon vainoissa kuoli arviolta 40-70 miljoonaa ihmistä, Hitlerin holokaustissa 6 miljoonaa, lähinnä itäeurooppalaisia juutalaisia. Pol Potin Kamputseassa surmattiin 2 miljoonaa 7 miljoonasta asukkaasta, suhteellisesti eniten. Myös Hitler oli kapitalismia vastustava vasemmistolainen tunnustuksellinen sosialisti muttei marxilainen. Sosialistinen Suomen vastarintaliike vastustaa kapitalismia, uusliberalismia, oikeistoa ja rahavaltaa.

Lenin ohjeisti syyttämään mahdollisimman suurta joukkoa syyttömiä ”porvareita ja kirkonmiehiä” kirkon omaisuuden sosialisoinnin vastustamisesta ja teloittamaan heidät esimerkiksi muille, jotta kukaan ei uskaltaisikaan ryhtyä vastustamaan häntä. Lenin teki pikkutarkkoja suunnitelmia siitä, miten älyköt, professorit ja kirjailijat karkotettaisiin ilman omaisuuttaan, liberaalit ja kilpailevat sosialistit saivat saman kohtalon – tai pahemman. Kapinoivien talonpoikien kyliä pommitettiin ja heitä vastaan käytettiin kemiallisia aseita. Perheenjäsenet, kymmeniätuhansia ihmisiä, suljettiin keskitysleireille, lähinnä naisia, lapsia ja vanhuksia. Niissä olot olivat kammottavat ja kuolleisuus saattoi olla 15-20 % kuukaudessa. Enemmistö kansasta kannatti maaseudun SR-puoluetta, pari prosenttia tosin SR:n vasemmistosiipeä.

200 000 ihmistä tuomittiin Stalinin aikana vankileireille pelkästään poliittisten vitsien kertomisesta.

Li Andersson vastaan Wille Rydman

NYT-lehden kuuluisassa väittelyssä Andersson kyseenalaisti, että kokoomusnuorten tuolloinen puheenjohtaja Wille Rydman tuntisi syrjäytyneitä tai vähävaraisia. Rydman vastasi: ”Olen elänyt perheessä, jossa äiti on käyttänyt väärin alkoholia ja lääkkeitä, ja olen nähnyt hänen ystäväpiiristään samanlaisen kohtalon kokeneita ihmisiä. Ja olen nähnyt lähiön huumeongelmineen Pikku Huopalahdessa ja nähnyt, miten alas ihminen voi vajota.” ”Ja nähnyt sen, että ei sen julkisen sektorin tapa pitää huolta minun äidistäni, ei se ollut kovin lämpöinen. Ongelmaa yritettiin ratkaista lääkityksellä, ja lääkitystä tuli aika paljon liikaa, ja sillä syövytettiin aivot.” Rydmanin demari-isä kuoli melanoomaan 2007. Tämä isä oli radikaalisäveltäjä Kari Rydman.

Anderssonin mielestä 90-luvun leikkaukset aiheuttavat nyt lasten huostaanottojen ja psykiatristen palvelujen käytön lisääntymistä. Oikeasti julkinen sektori on vuodesta 1990 lamoista huolimatta kasvanut yli puolella ja pahoinvointi johtuu työttömyydestä, näköalattomuudesta ja kasvun puutteesta, joita sääntely ja lannistava sosialismi aiheuttavat.

Li Andersson ei ole Claes Anderssonin eikä Jan-Otto Anderssonin jälkeläinen. Vihreiden Janina Andersson on Jan-Oton tytär. Suomen Kuvalehdessä Andersson kertoo, että hänestä tuli vasemmistoliittolainen, kun hän 16-vuotiaana tutustui kahteen vasemmistoliittolaiseen ”kundiin”, jotka sopivat hänen kanssaan tapaamisen vappumarssille. Aatetta tosin oli opittu jo kotona.

*) Korjattu 2.6.2016. Alla olevan kommentin (1.6.) tiedot näyttäisivät olevan oikein.

Artikkelin faktoja ja lisätietoja lähdeviitteineen

2 kommenttia artikkeliin ”Li Andersson: jos sosiaaliturvaa leikataan, pienituloiset muuttavat pois Suomesta!

 1. ”Stalinin juutalaisvainoissa kuoli arviolta 10 miljoonaa juutalaista…”

  Onko oikolukiessa sattunut pieni kämmi?

  Tykkää

  • Lähdeviitteissä oli linkki Iltasanomien tietokulmaan: ”Stalinin juutalaisvainot (10 miljoonaa), Kiinan yhden lapsen politiikka (5-10 miljoonaa) ja Hitlerin holocaust (kuusi miljoonaa).* Suhteellisesti suurin murha saattoi tapahtua Pol Potin Kamputseassa. Siellä tapettiin jopa kaksi miljoonaa maan seitsemän miljoonan ihmisen väestöstä 1970-luvun lopussa.” http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000203582.html

   Stalinin juutalaisvainoissa tuskin kuoli kymmentä miljoonaa. Ehkä tuo 10 miljoonaa oli niiden juutalaisten määrä, jotka Stalin oli määrännyt karkotettavaksi itäisille vankileireille teloitettuaan 7 juutalaistohtoria salaliitosta. Stalin kuitenkin kuoli, ennen kuin suunnitelma ehdittiin laittaa täytäntöön. En tiedä, oliko sekään luku oikea, enkä myöskään usko, että kaikki olisivat kuolleet. Iltasanomat ehkä siteeraa harhaanjohtavasti.

   Stalin oli juutalaisvastainen, vaikka välillä peittelikin sitä PR-syistä, välillä vainosi avoimemmin. Lenin oli kristityksi kääntyneen juutalaisen aatelinen pojanpoika. Lenin kuoltua kolme ylintä kamppailivat vallasta, juutalaiset Trotski, Kamenev ja Zinovjev eli Lev Bronstein, juutalaisrautatieläisen poika Lev Rosenfeldt ja juutalaisfarmarien poika ”Hirsch Apfelbaum”. Siis kaksi Leeviä, Jaakobin pappispoikaa. Politbyroon loput jäsenet olivat ”Sokolnikov” eli juutalainen Girsh (Hirsh) Brilliant ja venäläinen Bubnov.

   He liittoutuivat vuorotellen ”vaarattoman” tyhmän kristityn Stalinin kanssa, joka lopulta näin sai tarpeeksi valtaa tuhotakseen kilpailijansa. Stalin myös hyödynsi nationalismia, etenkin kun kommunismi ei lainkaan innostanut kansaa taistelemaan Hitleriä vastaan ja tappio häämötti, Stalin muutti propagandansa nationalistiseksi. Kommunistit ympäri maailmaa ovat käyttäneet nationalismia, Hugo Chavezkin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s