Antti Rinne ansiosidonnaisesta: 85 %:n enemmistö saa ottaa köyhemmän 15 %:n työttömyysrahat

Valtaosa työttömyysvakuutusmaksuista kertyy kassaan kuuluvien ihmisten rahoista”. Näin Antti Rinne puolustelee sitä, että parempiosaisten työttömyyskorvauksia rahoitetaan köyhemmän 15 %:n työttömyysvakuutusmaksuilla. Nämä työntekijät pakotetaan maksamaan 95 % siitä mitä muut. Rinne myöntää, että ansiosidonnainen rahoitetaan myös heidän rahoillaan, vaikka he eivät sitä saa, ja että köyhemmillä ei ole varaa maksaa viimeistä 5 %:a. Heille ei tarvitse antaa mitään vastiketta heidän maksuilleen, koska ne ovat hieman pienempiä kuin muilla ja he ovat vähemmistö. 

Valtioneuvoston sivuilla lukee: ”Ansiosidonnaisen työttömyysturvan rahoitus perustuu merkittävältä osalta kaikkien palkansaajien maksamiin työttömyysvakuutusmaksuihin” ja työttömyyskassojen osuus on vain 5,5 %. ”Tämä on sinällään ihan oikein”, Rinne myöntää mutta sanoo: ”Ansioturvan piirissä on noin 85 prosenttia” palkansaajista, 15 % ei, joten piirissä olevilta kertyy enemmän rahaa. Se oli hänen viimeinen vastauksensa, kun Suomen Kuvalehti tiukkasi: ”Eikö olisi reilua, että myös kassoihin kuulumattomat ihmiset saisivat ansiosidonnaista”, koska ”ansiosidonnainen työttömyysturva maksetaan 94,5-prosenttisesti kaikkien yhteisistä rahoista.

Luultavasti Rinne ei ole oikeasti sitä mieltä, että demokratiassa 85 %:lla on oikeus kupata köyhimmän 15 %:n rahat. Hän vain toivoo saavansa sanaröykkiöillään sumutettua niitä, jotka eivät ole ehtineet perehtyä asiaan.

Rinne vain haluaa uhrata köyhät ay-liikkeen valta-aseman pönkittämiseksi: kun valtio tukee kassan jäsenyyttä 94,5-prosenttisesti, on melkein pakko kuulua työttömyyskassoihin, sanoi perustuslaki mitä tahansa yhdistymisvapaudesta. Melkein kaikki työttömyyskassat rahoittavat epäsuorasti niitä pyörittäviä ammattiliittoja. Yksityinen työttömyyskassa YTK lienee yhä ainoa poikkeus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s