Ennen eläkemaksu oli 5 %, nyt 24 % palkasta. Antti Rinne: nostetaan lisää, jotta nuorten rahat saadaan eläkeläisille

Eläkeläiset ovat maksaneet niin pieniä eläkemaksuja, että nuorilta pitää periä yli neljannes palkasta heidän eläkkeittensä tukemiseksi. Antti Rinne nostaisi nuorten eläkemaksua 24 %:sta ylöspäin jatkuvasti, jotta eläkeläisten tuloja voitaisiin korottaa entisestään. Korotusten vaihtoehto olisi leikata eläkkeitä tai edes niiden vuosittaisia korotuksia niiltä, jotka jo nyt saavat liikaa suhteessa maksamiinsa eläkemaksuihin.

Suomen Kuvalehti 14/2019: ”Työntekijän palkasta peritään 24,4 prosenttia eläkemaksua. … Maksuja on nostettava tai leikattava jo eläkkeellä olevien etuja. Kummin tehdään?

Rinne: ”Nostetaan eläkemaksuja niin kuin tähänkin asti. Sanoisin, että kannattaa tästä eteenpäin pikkuhiljaa nostaa maksua.

Tämän päälle Rinne maksattaisi nuorilla myös vappusatasensa eläkeläisille. Sdp:n äänestäjät kun ovat yleensä 60:n ja kuoleman välissä ja liian harva nuori äänestää.

Koko työeläkejärjestelmäkin on ammattiliittojen kuppauskoneisto, jonka Björn Wahlroos sosialisoisi, koska sekin veisi meidät lähemmäksi markkinataloutta.

Linkkejä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s