SAK ja verotus

SAK on viime aikoina varsin aktiivisesti ottanut kantaa sekä Suomen omaan tuloverotukseen, että eteläisen naapurimaamme verotukseen. SAK, joka pitää valtaa sosiaalidemokraattisen puolueen sisällä, on julistanut ”sodan” veronkevennyksiä vaativia kansalaisia ja kevyen verotuksen maita vastaan. Kevyt verotus uhkaa kuulemma rapistaa suomalaisen ”hyvinvointivaltion” ja siten työläisten nauttimat julkiset palvelut.

Tulopoliittisella rintamalla SAK toimii oman jäsenkuntanta näkemystä vastaan. Galluppien mukaan suurin osa palkansaajista haluaa palkankorotusten sijaan kevyempää tuloverotusta. Kaupunkilaisjärjellä ajatellen palkankorotusten väliin jättäminen laskee työllistämiskynnystä ja kevyemmän verotuksen myötä kasvaneet reaalitulot lisäävät kysyntää. Siis oivallinen keino parantaa työllisyyttä. Tätä faktaa SAK ei halua tunnustaa vaan sen mukaan korkea veroaste ja kasvavat työkustannukset ovat välttämättömiä – syynä on jokin hämärä uskomus hyvinvointivaltioon.

SAK on kuitenkin hieman antanut periksi. Pienituloisten verotusta voidaan kuulemma hieman keventää, kunhan kokonaisverokertymä pysyy samana. Pienituloisten veronkevennykset kompensoitaisiin verottamalla entistä kovemmin pääomatuloja ja kiinteistöjä sekä kasvattamalla ympäristöveroja. Kaupunkilaisjärjellä ajatellen kuullostaa nollasummapeliltä mikä ei lisää kansalaisten reaalituloja eikä lisää työnteon kannustavuutta. Tätä faktaa SAK ei halua tunnustaa vaan sen mukaan korkea veroaste on välttämätön – syynä on jokin hämärä uskomus hyvinvointivaltioon.

Uusimman täyslaidallisen sai Viro joka on ymmärtänyt pitäytyä maltillisessa yritys- ja tuloverotuksessa. Kun Virosta tulee lähiaikoina EU:n jäsen kasvaa SAK:n mukaan houkutus siirtää työvoimavaltaista yritystoimintaa Viroon. Kaupunkilaisjärjellä ajatellen Viron kevyempi toimii sopivana kannustimena myös Suomen verotuksen keventämiseksi. Tätä faktaa SAK ei voi hyväksyä koska sen mukaan korkea veroaste on välttämätön – syynä on jokin hämärä uskomus hyvinvointivaltioon.

Hyvinvointivaltiossa valtiovalta ja virkamiehet voivat hyvin – kansalaiset ovat vain demokratille pakollista vaalikarjaa. Tervetuloa todellisuuteen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s