Kepu kuopataan kuntaliitoksilla

Vuosikymmenten ajan ovat sosialistit ja kokoomuslaiset, erikseen ja yhdessä, koettaneet saada Maalaisliittoa ja sittemmin Keskustapuoluetta kuihdutetuksi ja irti vallankäytöstä. Pitkään koetettiin syöttää kansalle legendoja suurista maataloustukiaista. Toki ne joihinkin tehosivat. Legendojen liioittelu ja perättömyydet saivat kuitenkin suurkaupunkien ulkopuolisen, asioita tietävän väen niin ärsytetyksi, että Kepu sen kuin porskutti isona puolueena maataloustuottajien määrän romahduksesta huolimatta. Samoin rasismin vastainen lainsäädäntö pakotti itsensä Lipposen lieventämään kielenkäyttöään.

Uusi ase

Uusi ja ilmeisen tehokas keino Kepun kuoppaamiseen on kuitenkin keksitty: kuntaliitokset. Valtakuntaa johtava sosialistikokoomus on tarmokkaasti rasittanut kuntien taloutta. Lakisääteiset velvoitteet vievät kunnissa kohta koko budjetin, pahimmissa tapauksissa enemmänkin. Kuntien määrää komennellaan vähentämään, jotta lakisääteiset palvelut olisivat turvattavissa ja julkinen talous kevenisi.

Kuntien määrä tuleekin vähenemään. Samalla tulee vähenemään kunnallisten ja alueellisten luottamushenkilöiden määrä. Se puolestaan vähentää suhteellisesti eniten kepulaisten päättäjien määrää. Kun luottamushenkilöiden vaikuttajapaikkoja ei entiseen malliin ole tarjolla, ei Kepua kohtaan tunneta kiinnostusta vaikutushaluisten ja -kykyisten keskuudessa. Kepusta tehdään tällä tavalla merkityksetön ryhmäkunta.

Kokoomus uhraa omiaankin

Kepun kuoppaaminen on sosialistikokoomukselle niin mieluisa ja tärkeä tavoite, että sen eteen siedetään uhrauksiakin. Monen monella pienellä paikkakunnalla kuntien palveluksessa oleva väki on ollut sosialistien luotettavaa kaaderia. Pienten paikkakuntien vähäinen ns. lukeneisto on usein ollut Kokoomuksen vankkaa kaartia. Nämä ryhmät ovat olleet uskollisia äänestäjiä. Kuntaliitoksien avulla heiltä viedään työpaikat. Mutta ilmeisesti uhrauksen lasketaan kannattavan.

Uhrina paikallishallinto

Liberaalilta kannalta katsoen Kepun kuoppaaminen ei paljon merkitse. Paljon tärkeämpi ongelma on ihmisten itsemääräämisoikeuden ja vaikuttamismahdollisuuksien raju kaventuminen. Valtakoneiston propagandalla pitkälti tarkoituksellisesti saatu ihmiset unohtamaan koko itsehallinnon asia.

Sosialistien tavoitteisiin on aina kuulunut vallankäytön keskittäminen. Saatuaan oikealta oivan apupuolueen ovat sosialistit nyt pääsemässä vallankeskityksen täyteyteen. Ja mikä heidän kannaltaan onnellisinta—samalla toteutuu vanha toive Kepun kuoppaamisesta.

Kirjoittajasta:
Pyryharakka on nimimerkki. Voit lähettää palautetta toimitukselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s