Venäjän liberaalipoliitikon murhan jäljet johtavat FSB:hen

Viime vuosina Venäjän johtavia liberaalipoliitikkoja on ammuttu, mitä ilmeisimmin palkkamurhaajien tilaustöinä. Huhtikuussa surmatuista tunnetumpi oli 17.4.03 ammuttu kansanedustaja, Liberaali Venäjä -puolueen varapuheenjohtaja Sergei Jushenkov, 52.

Jushenkov oli saanut useita tappouhkauksia liittyen vastustamaansa Tshetshenian sotaan. Hän on yhdeksäs murhattu Duuman jäsen 9 vuoden sisällä.

Kanadalaisen Globe and Mailin mukaan jäljet johtavat Putinin salaiseen poliisiin, FSB:hen (ex-KGB). Jushenkov oli selvittämässä FSB:n syyllisyyttä syksyllä 1999 tapahtuneisiin moskovalaisten kerrostaloasuntojen räjäyttämiseen, joita käytettiin verukkeena toiseen hyökkäyssotaan Tshetsheniaan. Tällä kertaa ETYJ:n tunnustama presidentti puolustusvoimineen saatiin ajettua sisseiksi ja suurin osa Tshetsheniaa on nyt miehittäjän terrorin alla, josta tiedotusvälineet kertovat paljon vähemmän kuin monta kertaluokkaa lievemmistä joskin silti tuomittavista epäkohdista Palestiinassa. Sota myös toi Putinille voiton hieman myöhemmin pidetyissä vaaleissa, kun Jeltsin oli tuhatluvun vaihteessa ilmoittanut erostaan.

Putin oli myös FSB:n päällikkö, kun kansanedustaja, ihmisoikeusaktivisti ja tiukka vallanpitäjien kriitikko Galina Starovoitova murhattiin vuonna 1998.

Linkkejä:
The Moscow Times Jushenkon murhasta
VS: FSB ja Tshetshenian sota (Punainen Jihad)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s