VR elää kuin pellossa – Luhtanen ehkäisi avoimuus- ja tehokkuusuudistukset

VR:n tuoreimmassa yhtiökokouksessa maaliskuulla liikenneministeri Kimmo Sasi pyrki lisäämään yhtiön taloudenhoidon läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta hallitusvaihdoksilla, jotka olivat johtamassa uudistuksiin.

Uusi liikenneministeri Leena Luhtanen kuitenkin vaihtoi osan vanhasta hallituksesta takaisin yllättäen kesäkuun lopulla ilmeisesti toivoen tempun hautautuvan Jäätteenmäki-kohun alle. Samalla uudistussuunnitelma revittiin kappaleiksi. Tempoilu palauttaa VR:n valtioksi valtiossa, yritykseksi, josta omistajalla ei ole otetta vaan joka saa elää kuin pellossa aivan kuin valtiolla ei olisi tärkeämpiä menokohteita.

Jokaisen, joka väittää puolustavansa hyvinvointivaltiota, tulisi huolehtia sen rahoituspohjasta ja vaatia tehokkuutta ja tiukkaa omistajaohjausta valtionyhtiöihin. Myös parempi ja runsaampi julkinen liikenne vaatii parempaa tehokkuutta, ellei muualta haluta karsia. Vesa Puttosen johdolla hallitus oli vaatimassa VR:ään tehokkaampaa valtion pääomien käyttöä, miltä ministeri veti nyt maton alta. Stora Enson (Tuomioja) ja Soneran (Heinonen) miljardivirheiden jälkeen olisi syytä vaatia yhtiöiden keskittämistä osaaviin käsiin ja tiukempaa omistajaotetta.

Eduskunta tuntuu näiden miljardien sijaan kinastelevan joistain yksittäisistä miljoonista kääntäen näin selän tuhatkertaisille hyvinvointiresursseille.

Linkkejä:
Tuomiojan ja Heinosen hukatut miljardit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s