Breivikin manifesti: olen sosiaalidemokraattien ja sosialistien välissä, kannatan pohjoismaista mallia, libertaristit ovat vihollisia

Norjan joukkomurhaaja Anders Behring Breivik kertoo manifestissaan olevansa sosiaalidemokraateista vasemmalla ja kannattavansa virtaviivaistettua pohjoismaista mallia. USA on hänestä liian kapitalistinen, koska siellä 1 % omistaa 83 % osakkeista. Libertaristit ovat islamin ”hyödyllisiä idiootteja”.

16-21-vuotiaana Breivik oli mielestään konservatiivi mutta talousliberaali. Hän kuitenkin sanoo tajunneensa jo varhain, että libertarismi ei ole kestävää vaan johtaisi kansakunnan kuihtumiseen ja hajoamiseen.

Kapitalismi on uhka konservatismille ja kansakunnalle

Kapitalismissa on manifestin mukaan niin paljon vikoja, että sitä pitää säännellä. Yrityksiä pitää estää lobbaamasta rajojen poistamisen ja joukkomaahanmuuton puolesta.

Breivikin mukaan kapitalismi on uhka patriarkaaliselle perhemallille, joka houkuttelee naiset kotoa töihin. Patriarkaalinen järjestelmä tuottaisi enemmän lapsia. Yritykset eivät puolusta tanskalaisia pilakuvia (Muhammedista) eivätkä hollantilaispoliitikko Geert Wildersin maahanmuuttovastaista elokuvaa vaan tuomitsevat ne, koska yritykset välittävät vain markkinaosuuksista eivätkä suuremmista asioista. Kapitalismi on korvannut partiopojat ja muut positiiviset mallit muoti-, musiikki- ja ruokayritysten mahdilla. Libertaristit kannattavat vapaata maahanmuuttoa ja väheksyvät (islamilaisen) kulttuurin vaikutusta.

Paikallisella tasolla tarvitaan kuitenkin markkinamekanismia ja kannustimia, kokonaan markkinataloudesta ei pidä luopua. Tarvitaan ”kevennetty” pohjoismainen malli, jossa tosin valtion rooli näyttäisi olevan nykyistä suurempi.

Breivik tuomitsee natsit

Breivikin mukaan ”uusnatseista” 20-30 % on oikeita natseja, jotka vihaavat juutalaisia sokeasti ja tukevat useimpia kansallissosialismin aspekteja. Tätä ei pidä suvaita eikä heitä pidä sympatisoida. Juutalaisvihansa ajamina he jopa voivat asettua muslimien puolelle.

Breivikin mukaan 70-80 % ”uusnatseista” ei ole oikeita natseja vaan harhaan johdettuja nationalisteja, jotka vain haluavat sanoa vallanpitäjille ”fuck you” mutteivät oikeasti kannata juutalaisten kansanmurhaa. (Oikeat natsit olivat kaukana vasemmalla, nykysosialistit hyväksyvät enemmän markkinataloutta.)

”Demokratian puolella roduista riippumatta”

Breivik sanoo olevansa kristittyjen seemiläisten koptien, maroniittian ja assyyrialaisten puolella ja työskentelevänsä viikoittain intialaisten, juutalaisten ja chileläisten älykköjen kanssa säilyttääkseen demokratian pitkällä aikavälillä. Hänestä tämä osoittaa, että hän ei ole natsi. Muslimit hän haluaisi siirtää muslimimaihin, koska pohjoismainen malli ei toimi ilman sosiaalista koheesiota, jonka monikulttuurisuus tuhoaa.

Natoa vastaan

Breivik myös vastusti Natoa, koska Nato esti vuoden 1999 pommituksillaan serbien vainoa albaanimuslimeja kohtaan 1990-luvun Jugoslavian hajoamissodissa.

Myös ”kulttuurimarxilaiset” ja natsit ovat pahoja, eivät vain libertaristit.

Lisätietoja ja viitteet artikkelin faktoille:
Anders Behring Breivik (Liberalismi.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s