Yle, kirkko ja ay-liike – sosialismin uskollisimmat tukijat

Vaalien alla televisiota katsovat ovat tottuneet SAK:n työläisillä maksattamiin vaalimainoksiin, joissa kehotetaan äänestämään luokkataistelun hengessä. Ylen punainen propaganda ei ole myöskään mitään uutta, vaikka kunnallisvaalipäivänä 24.10. ja sen alla se yltyi poikkeuksellisen röyhkeäksi.

Tänä vuonna kirkko otti vaalipäivänä aloittamansa vastuuviikon teemaksi ”Ei kaupan” ja sanoi tarkoittavansa nimenomaan peruspalveluja, joiden kaupattavuus olikin ylivoimainen päävaaliteema!

Ylen vaalipäiväpropaganda

Presidentti Vladimir Putinin tiukkaa otetta viestimistä moitetaan, ja aivan syystä. Mutta Suomessakin vallanpitäjät kontrolloivat pääosaa televisiokanavista.

Vaalipäivänäkään kansaa ei vapauttu poliittisesta propagandasta. Ensin lähetetään ohjelma ”Kansa koulussa”, jossa kerrotaan, miten työväkeä sorrettiin kunnes vasemmisto taisteli yhteisen peruskoulun kaikille. Heti perään lähetettiin ohjelma ”Työelämä murroksessa”, joka oli kuin suoraan SAK:n punatuutista. Siinä juhasiltalat ja ay-sosiologit yrittivät kirjoittaa taloustiedettä uusiksi. Annettiin ymmärtää markkinoiden sortavan, vaikka ay-liike on ainoa taho, joka on vaatinut joka vuosi työntekijöiltä entistä kovempaa tuottavuutta (kovempia palkkavaatimuksia, eikä kukaan työnantaja halua palkata palkkaansa vähemmän tuottavaa työntekijää). Kapitalistit kyllä kilvan palkkaisivat kenet tahansa, joka aiheuttaa enemmän hyötyä kuin haittaa, ja useimmat aiheuttaisivat hyötyä leppoisallakin työtahdilla, vaikka kuinka olisi Kiina-ilmiötä. Sama propagandaohjelma oli lähetetty vaalinalusperjantainakin.

Muita yhteiskunnallisia ohjelmia ei sitten pidetty vaalipäivälle sopivina, mitä nyt haukuttiin Nixonia sekä kerrottiin kansan noususta sortajia vastaan ja median vallasta mm. Noam Chomskyä konsultoivassa sarjassa. ”Työelämä murroksessa” -ohjelman pseudotieteellistä otetta lukuunottamatta kaikki nämä ohjelmat voisivat olla perusteltuja osana tasapainoisempaa kokonaisuutta. Mutta miksi vaalipäivänä lähetetään näin yksipuolista propagandaa?

Ainoa tapa taata median riippumattomuus on antaa yksityisten vapaasti perustaa, toimittaa, tilata ja käyttää viestimiä mahdollisimman vapaasti. Tähän sopii huonosti se, että valtio omistaa puolet TV-kanavista ja kaikki merkittävimmät radiokanavat, valitsee senkin, ketkä saavat loput kanavat haltuunsa, tukee suurpuolueiden lehtiä jne. Valtion tulisi antaa lehtien toimia vapaasti ja niukat TV- ja radiotaajuusresurssit sen tulisi huutokaupata suosimatta mitään tahoa.

Linkkejä:
VS: Kirkko – sosialismin lipunkantaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s