Muutos 2011:n puheenjohtaja erosi

Jussi Halla-ahon Homma-foorumilta syntyneen Muutos 2011 -puolueen puheenjohtaja Juhani Mäki-Ketelä on jättänyt puolueen puheenjohtajuuden. Tehtäviä hoitaa varapuheenjohtaja, oik. yo. Jiri Keronen. Tutkija veikkaa puolueelle heikkoa tulevaisuutta.

Tutkija, jatko-opiskelija Jiri Nieminen arvioi nuoren Jiri Kerosen älykkääksi ja liberaaliksi ja pitää tällaisia ominaisuuksia erittäin harvinaisina puolueessa ja Homma-foorumilla. Arvion alkuosa pitänee paikkansa mutta loppuosa näyttäisi olevan liioiteltu ja Niemisen kirjoituksessa näyttää olevan vahva halu mustamaalata puoluetta ja sen mahdollisuuksia, esimerkiksi Niemisen mukaan Perussuomalaiset ei ota Halla-ahoa ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin, Muutos 2011:n ehdokkaaksi Halla-aho ei suostu eikä sen ehdokkaana hänellä ei olisi mahdollisuuksia, ei välttämättä perussuomalaistenkaan.

Kirjoitus voi silti olla oikeansuuntainen: ehkä aktiivien ja kannattajien joukko on luultua pienempi ja ehkä älykkäiden ja liberaalien osuus ja asema siellä ovat heikkoja ja puolue ei saa kansanedustajia. Silti esimerkiksi Niemisen haukkuma Teemu Lahtinen ainakin esittää liberaalia ja on tavallista älykkäämpi.

Etusivullaan puolue ehdottaa 22.7.2010 ”mummojen” ym. vapaata liikkuvuutta, kunhan omaiset lupaavat pitää näistä huolta, niin ettei veronmaksajien tarvitse. Samansuuntaisia kantoja Liberaalit ja eräät muut puolueet ovat ehdottaneet aiemmin.

Homma-foorumin etusivu antaa ymmärtää Mäki-Ketelän eron johtuneen kusipäisistä foorumikirjoittajista: ”Hommaforum ja kaikki sen käyttäjät on asetettu jäähylle maanantaihin 26.7 klo 12:00 saakka. Jäähyn syy: kollektiivinen kiittämättömyys, yhteistyökyvyttömyys, kusipäisyys. Osallistuminen nimimerkki JM-K:n poistumiseen forumilta. –Matias

Lisäys:
Homman moderaattoriksi väitetty Zngr ja etenkin Mäki-Ketelä antavat ymmärtää, että JM-K on saanut Aamulehden ja Helsingin Sanomat pitämään Muutos 2011 -liikettä ei-rasistisena ja siksi muutama Homman äärihörhö poltti JM-K:n pinnan törkeällä kirjoittelulla. JM-K on ilmoittanut jatkavansa toimintaa rivijäsenenä ja Jiri Keronen on käytettävissä puheenjohtajavaalissakin.

(Tätä kirjoitusta ei ole tarkoitettu tueksi puolueelle tai mainittujen henkilöiden mielipiteille, eikä muutenkaan Vapaasana.netin artikkeleihin pidä yrittää sijoittaa liikaa rivinväleihin.)

* Muutos 2011:n joutsenlaulu, Jiri Nieminen 23.7.2010
* http://fi.wikipedia.org/wiki/Muutos_2011
* http://muutos2011.fi/

6 kommenttia artikkeliin ”Muutos 2011:n puheenjohtaja erosi

 1. Kukaan maahanmuuttokriitikko, kansallismielinen, nationalisti tai ”nuiva” ei voi missään nimessä olla liberaali.

  Liberaalit halúavat poistaa nykyisetkin esteet rehellisten ihmisten muuttoliikkeille maiden väliltä, ei lisätä niitä entisestään. Lisäksi nationalismi on muutenkin kollektivistisuudessaan täysin sosialismiin verrattavissa ja sellaisenaan liberalismin vihollinen.

  Liberalismin kannalta ei ole mielekästä tunnustaa valtion rajoja muuten kuin oikeusjärjestelmän vaihtumispisteenä ja niitä rajoja pitäisi pyrkiä madaltamaan mahdollisimman paljon, vaikka ei tietysti kokonaan poistamaan sillä se jo olisi anarkismia. Ihanne varmaankin olisi että valtioidenkin rajat olisivat samanalaisia kun kunnan rajat nykyään Suomen sisällä eli että kyltissä vaan lukisi mihin maahan ollaan tulossa mutta rajan ylittäminen olisi täysin vapaata ja rauhanaikainen rajavalvonta lopetettaisiin kokonaan.

  Vapaata liikkumisra tulisi siis vaatia kaikille- ei pelkästään mummoille.

  Miksei tämän maan liberaalit (ja myös Liberaalit) vihdoinkin herää siihen millaisen uhkan tuo kansallismielisyyden ja maahanmuuttokritiikin nousu muodostaa vapaudelle. Se on juuri nyt se suurin ja akuutein uhka jota vastaan liberaalien tulisi toimia.

  Tykkää

  • Maahanmuuton rajoittamista pidän lähinnä epäliberaalina, mutta monien hommalaisten muodossa se on aika pientä verrattuna muihin uhkiin liberalismille, joten ihminen voi siitä huolimatta olla melko liberaali.

   Jos taas joku haluaa, että ulkomaiset eivät saa kansalaisille tarkoitettua riippumatta siitä, missä kulloinkin ovat, niin se on suorastaan liberaalia. Jos joku haluaa, että pakolaisia ei houkutella tänne rahalla, niin voidaan kiistellä, missä tapauksissa se on liberaalia ja missä tapauksissa ei.

   Demareissa näyttäisi olevan paljon vaarallisempaa nationalismia kuin Muutos 2011:n esillä olleet näkemykset.

   Muutos 2011 ei ole liberaalipuolue mutta se ei näytä myöskään olevan yhtä paha uhka liberalismille kuin moni eduskuntapuolue. Jotkut Muutos 2011:ssä puolustavat ihmisoikeuksia paremmin kuin suurin osa kansanedustajista. Parempiakin puolueita on.

   Tykkää

   • Maahanmuuton rajoittamisessa ei ole ollenkaan kyse mistään vähäisestä uhkasta liberalismille koska siinähän voi olla pahimillaan kyse elämästä ja kuolemasta. Joskus tiettyjen ihmisryhmien tai lähes kaikkien ihmisten sorto voi mennä jossain maassa niin pitkälle että ainoat vaihtoehdot ovat kuole tai pakene maasta. Siinä tapauksessa maahanmuutovastaisuutta julmempaa ja liberalismin vastaisempaa lienee vain sen vainon ja sorron toimeenpano, mutta hyvänä kakkosena tuleekin jo sitten se ettei salli niiden vainojen uhrien ylittää rajoja.

    Ja vaikka ihan hengenhädästä ei olisikaan kyse niin silti valtioilla ei tulisi olla mitään oikeutta estää ihmisiä etsimästä omaa onneaan ja parempaa elämää jossain muussa maassa jos se ei synnyinmaassa jostain syystä onnistu.

    Itse ainakin haluisin Suomesta paikan jonne kaikkien tyrannien, sortajien, sotien ja miksei luonnonkatastrofienkin uhrit ovat tervetulleita pakoon ja jonne olisivat tervetulleita myös kaikki muut joilla on joku syy tänne tulla kunhan kunnioittavat myös muiden vapauksia.

    Sosiaalipummit on toki todellinen ongelma mutta sen ongelman kitkeminen yhtä lailla maan sisällä on tietysti liberaalien tavoitelistalla muutenkin joten siitä ei ole kellekkään liberaalille tekosyyksi kannattaa maahanmuuttorajoituksia. Jos vain välttämättömin hengissä pysyminen ja katto pään päälle mutta ei yhtään enempää taattaisiin kaikille täällä oleskeleville riippumatta siitä ovatko maahamuuttajia vain kanta-asukkaita niin se riittäisi takaamaan sen ettei tänne tulisi kuin oikeasti hädänalaiset sekä ne jotka haluaa täällä itsensä elättää.

    Tykkää

   • Jos joku on vain sitä mieltä, että muuttamisesta maahan ei pidä palkita sosiaaliturvalla, mutta saavat muuttaa vapaasti, niin hän ei varmaankaan ole suurempi uhka kuin tyypilliset kansanedustajat, jotka ovat valmiita poistamaan ihmisoikeudet siltä osin, kuin poistaminen tuo ääniä.

    Jos joku on huolissaan siitä, että jotkut sosiaaliturvalla houkutellut islamistit haluavat ihmisoikeuksia rajoitettavan Suomessakin, niin sekin uhka näyttää olevan perusteltu.

    Monella keskeisellä Homma-tyypillä nuo ovat pääpointit. Sitten on rasistejakin ja muuta. Osa on sellaisia, joita kavahdan, mutta en tiedä miten suuri. Kunnon natsit ja tosirasistit pääsääntöisesti dissaavat Hommaa, kun se suosii maahanmuuttoa ja erirotuisia on mukana.

    Tykkää

   • ” Jos joku on vain sitä mieltä, että muuttamisesta maahan ei pidä palkita sosiaaliturvalla, mutta saavat muuttaa vapaasti, niin hän ei varmaankaan ole suurempi uhka kuin tyypilliset kansanedustajat, jotka ovat valmiita poistamaan ihmisoikeudet siltä osin, kuin poistaminen tuo ääniä.”

    Ei niin mutta tähänhän he eivät tyydy. Jos sosiaaliturvaan liittyvät syyt olisivat heillä päälimmäisenä niin he haluaisivat profiloitua verokriittisinä ja olisivat perustaneet verot alas-homman tai ainakin stop veronkorotuksille – mutta he haluavat ensisijassa iskeä nimenomaan maahanmuuttoon ja se kertoo kaiken tapeellisen heidän ajatusmaailmastaan.

    ”Jos joku on huolissaan siitä, että jotkut sosiaaliturvalla houkutellut islamistit haluavat ihmisoikeuksia rajoitettavan Suomessakin, niin sekin uhka näyttää olevan perusteltu.”

    Kyllä, mutta sitäkään ei ole syytä liittää maahanmuuttoon. Islamisaatiota voi vastustaa vastustamatta maahanamuuttoa- itsekkin vastustan. Väittäisin jopa että turha vouhkaaminen maahanmuutosta vie terää pois paremmin perustellusta islamkritiikistä kun saa aina ensin selittää ettei ole niitä mamukriitikoita/rasisteja vaan vastustaa islamisaatiota puhtaan liberaaleista/sekulaareista syistä ja väriin katsomatta.

    ”Hommaa, kun se suosii maahanmuuttoa ja erirotuisia on mukana.”

    Tämän täytyy olla vitsi mutta ei naurata.

    Tykkää

   • Halla-aho’s real surname happens to be Bergroth, but he prefers to use more Finnish sounding Halla-aho, rather than surname that is mostly known to be related to Jewish families. So Halla-aho’s genealogy remains mystery, but facial features and extreme Zionist political stands have caused a lot of rumors.

    These Hommaforum.org Jews are the most obnoxious Jews you have ever seen, these loud mouthed supporters of The Master (he calls himself Master) are spamming every forum/site that has anything slightly negative to say about their Master. It’s actually very funny to see how they manage to enrage Goyim masses and then redirect this hate to their chosen targets.

    http://www.stormfront.org/forum/t671982/

    Halla-aho happens to have Ashkenazi Jewish facial features, he attacks viciously against ”Nazis” and he gives full support to Israel, even it’s not related to Finnish politics in anyway.

    And his mother’s surname is Bergroth, and that name is 100% Jewish sounding surname.

    Maybe you should go to post on Hommaforum.org, at least you would be safe there from hate speech with their Jewish moderators!

    http://www.stormfront.org/forum/t671982-2/

    Eli: (trollimaa nimeltä myrskyrintama)
    http://www.stormfront.org…=7712950&postcount=41

    Lainaus

    And why his forum has many Jewish moderators? All even slightly negative comments about Israelis or their actions will lead to instant ban and deletion of all messages on their Hommaforum.org. Agenda is pretty clear, Finland should send troops to protect Israel, which is insane, because it’s not related to Finnish issues in anyway.
    IDA:
    Yllättäen meidät on paljastettu. Ketju siis lukkoon ja aloittajalta lainat ulosottoon.

    https://hommaforum.org/index.php?topic=21431.0;wap2

    Sitten keskustelu siitä, onko Stormfrontissa soluttautujia.
    http://hommaforum.org/index.php?topic=3.3390

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s