Greenpeace on tuhat kertaa pahempi kuin rutto ja kolera

Ruttoon kuolee kymmeniä, koleraan satoja* vuodessa, Greenpeaceen satojatuhansia lapsia, jo pelkästään kultaisen riisin sabotoinnin vuoksi. Greenpeacen perustaja syyttääkin Greenpeaceä rikoksista ihmisyyttä vastaan. Greenpeace puolustautuu, että jos miljoonien lasten sallitaan elää, GMO:n välttäminen vaikeutuu. ”Rutto vai kolera?” Vaikka molemmat, kunhan ei Greenpeaceä.

Kesällä yli sata nobelistia vaati Greenpeacea lopettamaan kampanjoinnin viljelykasvien geenimuuntelua vastaan. Patenttivapaasta kultaisesta riisistä lapset saisivat sen A-vitamiinin, jonka puute sokeuttaa ja tappaa satojatuhansia lapsia joka vuosi.

Greenpeacen vastaväite on, että tämä ei käy, koska kultaista riisiä voisi sekoittua tavalliseen ja tällöin geenituotteiden välttely vaikeutuisi. Tutkijat pitävät perustelua naurettavana.

Greenpeacen perustaja

Greenpeacen perustaja ja ex-puheenjohtaja tri Patrick Moore syyttää Greenpeacea rikoksista ihmisyyttä vastaan, koska sen ja muiden geenimuunteluvastustus on johtanut 8 (nyt jo 10) miljoonan lapsen sokeutumiseen ja kuolemaan A-vitamiinin puutteessa, vaikka tämä olisi voitu estää patenttivapaalla kultaisella riisillä.

Vuonna 1986 Moore erosi Greenpeacen toiminnasta tämän kampanjoidessa kloorin täyskiellon puolesta. Juomavesien puhdistuksessa kloori on pelastanut kymmeniä miljoonia ihmishenkiä, koska se estää koleraa, lavantautia ja muita sairauksia leviämästä juomaveden mukana. Moore huomasi, että hän on ainoa tiedemies järjestössä ja muut ovat luomassa itselleen poliittista uraa. Mooren mukaan Greenpeace on äärivasemmiston käsissä.

Greenpeacea sen pahimman GM-vastustuksen aikana johtanut Stephen Tindale kutsuu nykyään GM-vastaista kampanjointia moraalittomaksi, “ideologia asetetaan köyhien tarpeiden edelle”. Johtava anti-GMO-aktivisti Mark Lynas kohahdutti maailmaa vuonna 2013 kertomalla olleensa väärässä, geenimuuntelu onkin voima hyvään. (The Independent)

Greenpeace on myös ehdottanut, että jalostettaisiin geenimuuntelematon kultainen riisi geenianalyysien avulla, jotta siihen tulisi vähemmän geenimuutoksia. Tutkimus on osoittanut, että sillä tavalla geenimuutoksia ja funktionaalisia muutoksia tulisi paljon enemmän. (Slate)

Riskeillä ja tuntemattomilla geenimuutoksilla ei ole väliä, eikä miljoonien lasten sokeutumisella ja kuolemalla, kunhan Greenpeacen ei tarvitse peräytyä aiemmista valheistaan.

*) Korjaus 30.7.2017: koleran viralliset kuolinluvut ovat pahasti alakanttiin ja todellisen määrän arvioidaan olevan monikymmenkertainen WHO:lle virallisesti ilmoitettuihin tapauksiin nähden. Ehkä Greenpeace on vain kymmenen kertaa pahempi kuin rutto ja kolera, ellei lasketa geenimuuntelun muita hyötyjä ja Greenpeacen muita pahuuksia kuin kultaisen riisin vastustaminen.

Linkkejä

Greenpeace (L.net, lisätietoja ja lähdeluettelo)
Kultainen riisi – geenimuuntelu pelastaisi miljoonia lapsia sokeudelta ja kuolemalta, jos Greenpeace sallisi (Vapaasana.net)
Geenimuuntelu on turvallista ja pelastaa ihmiset ja ympäristön – tiede on yksimielinen (Vapaasana.net)
Geenimuuntelu on vähentänyt myrkyttämistä 37 % ja lisännyt viljelijöiden voittoja 68 %, kehitysmaissa sitäkin enemmän (Vapaasana.net)
Greenpeace vastaan ympäristö ja tiede – Brent Spar (Vapaasana.net)

3 kommenttia artikkeliin ”Greenpeace on tuhat kertaa pahempi kuin rutto ja kolera

 1. Greenpeaceä puolustellaan somessa, että Greenpeace ei yksin estänyt kultaista riisiä. Se siis on vain satoja kertoja niin paha kuin rutto ja kolera.

  Olisiko kuitenkin nykyään tuhat kertaa. Ilman sitä ehkä kultainen riisi olisi jo nyt käytössä, ehkä muut yksin eivät olisi saaneet näin paljon viivytettyä ja Greenpeace on masinoinut ja kiihottanut repimään rikki YK:n tieteellisiä viljelmiä ja yliopistojen tutkimusviljelmiä sekä ilmiantanut kiinalaisia tutkijoita ja kampanjoinut laajasti tämän eteen, koska sillä saa fyffeä lahjoittajilta. Kultainen riisi on myös vain pieni osa geenimuuntelun mahdollisuuksista, Greenpeace on sabotoinut niitä muitakin.

  Tykkää

 2. Yli 100 Nobel-voittajan vetoomuksessa kysytään, monenko ihmisen pitää kuolla ennen kuin GMO-sabobointi lasketaan rikokseksi ihmisyyttä vastaan. Nobelisti Richard Robertsin mukaan pelkästään kultaisen riisin estäminen surmaa 2 miljoonaa lasta vuodessa ja sokeuttaa lapsia sekä aiheuttaa kehitysvammoja.
  Ugandassa banaaneja uhkaa näivetystauti, johon banaaneilla ei ole vastustuskykyä. Ongelmaan olisi jo olemassa GMO-ratkaisu. Miljoonat saattavat kuolla. Ugandalaiset saavat 30 % kaloreistaan banaaneista. Kuinka monen pitää kuolla, ennen kuin ymmärretään vihreiden järjestöjen kantojen tappavan ihmisiä, Roberts kysyy.

  Robertsin mukaan GMO-vastustus on tuottanut Greenpeacelle valtavasti rahaa ja vaikutusvaltaa. Innovaatioihin, kuten autoihin, on aina liittynyt riskejä, ja kyse on siitä, ovatko ne suurempia kuin hyödyt. Geenimuuntelun kohdalla kysymys riskeistä on mieletön, koska se on todistettu vähintään yhtä turvalliseksi kuin perinteinen kasvinjalostus.

  http://www.euractiv.com/section/science-policymaking/interview/nobelist-eu-politicians-ignore-politically-unwelcome-science/

  Tykkää

 3. 108 Nobel-voittajaa allekirjoitti vuonna 2016 vetoomuksen, joka tuomitsee Greenpeacen GMO-vastustuksen. Mukana on 41 lääketieteen nobelistia, jopa DNA:n rakenteesta 1962 Nobelin saanut James Watson. Nobelistien mukaan vastustus perustuu dogmiin, joka on ristiriidassa faktojen kanssa.

  WHO arvioi, että 250 miljoonaa kehitysmaiden ihmistä kärsii A-vitamiinivajeesta, mikä sokeuttaa puoli miljoonaa lasta joka vuosi ja surmaa kaksi miljoonaa tarpeettomasti. Jo yksi annos kultaista riisiä tuottaisi 60 % päivän A-vitamiinitarpeesta. Siemeniä jaetaan viljelijöille humanitaarisesti ilman provisiota. Greenpeacen vastalause on, että kultainen riisi tekisi tietä muiden GMO-lajikkeiden hyväksymiselle, mikä tuottaisi voittoja yrityksille, ja GMO-lajikkeet olisivat terveysriski. https://www.theguardian.com/environment/2016/jun/30/nobel-winners-slam-greenpeace-for-anti-gm-campaign Nobel winners slam Greenpeace for anti GM campaign

  108 Nobel-voittajan vetoomuksen mukaan geenimuuntelu on konsistentisti todistettu turvalliseksi. Tieteelliset elimet ja sääntelyelimet ympäri maailmaa ovat todenneet geenimuuntelun yhtä turvalliseksi tai vielä turvallisemmaksi kuin perinteisen jalostuksen, eikä geenimuunnellusta ravinnosta ole koskaan osoitettu koituneen mitään haittaa yhdellekään ihmiselle tai eläimelle.
  http://www.nytimes.com/2016/07/01/us/stop-bashing-gmo-foods-more-than-100-nobel-laureates-say.html?_r=0 Stop Bashing G.M.O. Foods, More Than 100 Nobel Laureates Say
  The New York Times 30.6.2016

  Artikkeli ei kerro, syyttääkö WHO Greenpeacen vastustavan geenimuuntelua, mutta Greenpeace on tunnetusti pääsyy siihen, että kultainen riisi ei ole käytössä, ja Nobel-voittajat syyttävät Greenpeaceä rikoksesta ihmisyyttä vastaan.

  Greenpeace ja Maan vapautusjärjestö ovat vandalisoineet GMO-tutkimusta ja koeviljelmiä ympäri maailmaa.[6][7]
  Vuonna 2011 Greenpeace maksoi korvaukset, kun sen jäsenet murtautuivat Australialaisen tiedejärjestön tiloihin ja tuhosivat matalaglykokeenisen vehnäviljelmän, jonka oli tarkoitus auttaa diabeteksesta kärsiviä ihmisiä.[6] Tuomari, Hilary Penfold, syytti Greenpeacea tuoreiden jäsentensä käyttämisestä ehdottomien vankeusrangaistuksen välttämiseksi.[8][9]
  Kesällä 2013 Kansainvälisen riisintutkimusinstituutin kultaisen riisin koeviljelmä tuhottiin Filippiineillä.[10] Kultaisen riisin on todistettu tuottavan 60 % lapsen A-vitamiinin tarpeesta.[10] Nyt A-vitamiinin puute sokeuttaa ja tappaa vähintäänkin satojatuhansia ihmisiä joka vuosi.[10]
  Slate-lehden artikkelin mukaan A-vitamiinin puute aiheuttaa muiden sairauksien kautta yli miljoona estettävää kuolemaa lisää, lähinnä pienille lapsille, ja vandalismia johti äärivasemmistolainen KMP Greenpeacen yhteistyökumppanin MASIPAGin kanssa.[11] Greenpeacen edustaja puolusti vandaaleja.[10] Toinen Greenpeacen edustaja sanoi, että Greenpeace ei pyydä anteeksi.[7] Hänen mukaansa tieteilijät ovat väärässä sanoessaan kultainen riisin olevan ratkaisu A-vitamiinin puutteeseen.[7] Greenpeace myös pelkää, että kultainen riisi pehmentäisi ihmisten kuvaa geenimuuntelusta.[10]
  Greenpeace myös sanoo, että lasten pitäisi kultaisen riisin sijaan syödä lehtivihanneksia ja A-vitamiinipillereitä.[12] Tohtori Mooren mukaan aliravitsemuksen syynä on juuri se, ettei perheillä ole varaa tähän.[12]
  Australian tiedeakatemian entinen johtaja, tutkija Jim Peacock syytti Greenpeacea tieteenvastaisuudesta ja virheellisen informaation moraalittomasta levittämisestä.[7] http://liberalismi.net/wiki/Greenpeace#GMO-vandalismi
  GP on myös ilmiantanut kiinalaisia GM-tutkijoita Kiinan viranomaisille.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s