SDP – taas mustamaalauksella vaalivoittoon

Demarit ovat ottaneet kolme hyvää vaalitulosta peräkkäin mustamaalauskampanjoin. Erityisesti sosialistien harjoittama vihreiden panettelu on kansainvälisestikin yleistynyt viime aikoina.

Tyypillisesti häviävässä yrityksessä moraali laskee ja markkinaosuudesta pyritään pitämään kiinni kaikin keinoin. Sosialistithan ovatkin ympäri maailmaa menettämässä kannatustaan vihreille. Tästäkin syystä huonosti toimivat yrityksetkin tulee saneerata nopeasti, silloin niissä voidaan onnistua pitämään jatkuvasti kohtuullinen moraali. Sosialistipuolueiden saneeraus tulisi aloittaa sosialismista luopumisella.

Kasvavissa yrityksissä toisinaan ylenkatsotaan muita ja asetutaan etiikan yläpuolelle (vrt. Enron), toisaalta niissä on myös inhimillisesti helpointa pitää kiinni hyvästä etiikasta, jos niin päätetään, kun ei yhtä vahvasti koeta painetta ”puolustautua keinolla millä hyvänsä”. Vihreissä vallan hajauttaminen ja pyrkimys hyvään on sen verran sisäänrakennettua, että tämä on kohtuudella onnistunut.

Epäitsekkäät vasemmistolaiset tyypillisesti äänestävät vihreitä, jotta nämä ajaisivat yleistä hyvää siinä missä itsekkäät vasemmistolaiset äänestävät muita puolueita, jotta nämä ajaisivat heidän asioitaan. Siitä, miten hyvin vihreät ymmärtävät päätöstensä seurauksia, voidaan kyllä olla monta mieltä – monien taloustieteellinen osaaminen rajoittuu populaariväärinkäsityksiin ”kauppa köyhdyttää”, ”minimipalkan korotus ei vähennä työn kysyntää”, ”Ruotsissa ollaan onnettomia, koska siellä kaupat ovat sunnuntaisin auki”, ”ay-liikkeen juridiset etuoikeudet eivät lisää työttömyyttä eivätkä nosta tuotteiden hintoja” jne., vaikkeivät ehkä yhtä pahasti kuin SDP:ssä.

Vaaleista kahden kauppa

Eduskuntavaalit 2003 SDP polarisoi valheellisesti pääministerivaaleiksi, mihin halpaan kansa meni, vaikka lain mukaan pääministerin valinnassa päätösvalta on koko eduskunnalla, ei suurimmalla puolueella. Tämä verotti ankarasti muiden kuin SDP:n ja Keskustan kannatusta. Samaan tapaan SDP ja Kokoomus voittivat nyt kunnallisvaaleissa, koska SDP polarisoi kuntavaalit 24.10.2004 näiden kahden puolueen välisiksi riitelemällä siitä, pitäisikö kuntapalvelut toteuttaa sosialistisen suunnitelmatalouden keinoin silloinkin kun markkinaehtoisempi palvelutuotanto (kilpailuttaminen, palvelusetelit tms.) tuottaisi enemmän, halvempia ja laadukkaampia palveluja. Tosin Kokoomuksenkin ei-sosialistisuus vaihtelee; Tampereella sen edustaja sanoi vaalitentissä ehdottoman ein yksityistämiselle. Puoluejohdon linja kuitenkin oli ennakkoluuloton, ainakin puheissa.

Vuoden 2004 eurovaaleissakin kuulimme toisinnon vuoden 2003 eduskuntavaaleista, joissa Paavo Lipponen pelotteli ”porvarillisella meiningillä”.

Kallein vaalikampanja oli bussimiehellä

Ääriesimerkki keinojen kaihtamattomuudesta on HKL:n pääluottamusmies Tapio Havaston (sd) vaalikampanja. Viimeksi hän ei päässyt valtuustoon, joten nyt hän poltti 80 000 euroa HKL:n työntekijöiden palkkarahoja laittomassa lakossa, jolla SDP sai ostettua kakkossijan Helsingissä (HS 27.10.). Siinä samalla aiheutettiin suuria haittoja asiakkaille ja joukkoliikenteen suosiolle ja sitä kautta työpaikoille.

Jo nyt helsinkiläisen bussikäynti Tapiolassa maksaa 40 markkaa (2 * 3,40 euroa), ilman kilpailutusta se maksaisi 75 markkaa – tai todellisuudessa 115 markkaa, mutta veronmaksajat maksavat lystistä 40 markkaa saamatta mitään vastineeksi. Ay-liike vastustaa silti kilpailutusta ja väittää, että tehottomampikin – siis kalliimpi – bussiliikenne kelpaisi asiakkaille. Uskokoon ken tahtoo.

HKL:n KTV myönsi laittoman lakon olleen pelkkää julkisuuden tavoittelua. Kun laillisin keinoin ei saatu kaikkia puolueita kävelemään kansan ja kilpailijoiden työntekijöiden päältä, niin otettiin laittomat käyttöön. Tätä ei vain kerrottu työntekijöille ennalta. KTV myös kutsui työntekijöiden 80 000 euroa pikkurahaksi.

Linkkejä:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s