Jasser Arafat – terroristista korruptoituneeksi poliitikoksi

10.06 Jasser Arafat (1929-2004) on kuollut. Olen samaa mieltä kaikkien niiden kanssa, joiden mielestä hän oli merkittävä ja ainutlaatuinen yksilö. Hän on niitä harvoja ihmisiä, jotka muuttuivat suoraan nuoresta aggressiivisesta terroristista vanhaksi, halvaantuneeksi ja korruptoituneeksi poliitikoksi.

11.37 SAAMMEKO RAHAMME NYT TAKAISIN?
Melkein vieläkin nopeampi reitti on meidän eurooppalaisten veronmaksajien avustusrahoilla palestiinalaishallinnon kautta takaisin Eurooppaan. Arafatilla on n. 300 miljoonaa dollaria sveitsiläisillä pankkitileillä, kirjoittavat mm. lehdet Expressen ja Forbes.

10.37 Toinen syy olla nyt iloinen on se, että Sharon ja Bush eivät enää voi käyttää häntä tekosyynä välttää Palestiinan valtion perustamisen välttämättömiä edellytyksiä – vetäytymista paitsi Gazasta myös Länsirannalta.


Blogissaan Norberg myös kertoi vierailustaan Suomeen, Chydeniuksen maahan. Hän oli täällä markkinoimassa vasta Suomennettua kirjaansa Globaalin kapitalismin puolustus (Gummerus), jota myydään nyt maassamme jo kolmella kielellä. Norberg tapasi mm. Erkki Tuomiojan sekä innokkaan joukon pitkätukkaisia pro globalisaatio -aktivisteja.

DEFENS ry:n keskustelulistalle alle vuorokautta ennen Norbergin baarivierailua postitettu viesti oli levinnyt useammalle postilistalle ja kerännyt paikalle väkeä yli läänirajojen, vauvasta vaariin – tai ainakin vauvasta yli kolmikymppiseen.

Linkkejä:
VS: Tuomiojan ja Norbergin tapaamisesta
DEFENS ry.
Johan Norbergin blogi
In Defens of Global Capitalism
Kirjan suomennos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s