Työllisyys heikkeni jälleen

Joulukuussa työllisyysaste heikkeni 66,3 prosenttiin. Hallituksen tavoite on 75 %, ja asiantuntijoiden mukaan sen pitäisi olla 80-85 %, jotta suurten ikäluokkien eläköitymisen luomasta rasituksesta selvittäisiin kohtuuveronkiristyksin.

Työllisyysaste tarkoittaa töissä olevien osuutta 15-64-vuotiaista. Muissa Pohjoismaissa ei ole minimipalkkoja eikä yleissitovuutta ja niissä on selvästi korkeampi joskaan ei tarpeeksi korkea työllisyysaste.

Palkansaajia oli 7000 enemmän ja yrittäjiä 7000 vähemmän kuin vuotta aiemmin ja työttömyysaste laski 7,7 %:iin, joten tämä tarkoittaa entistä useamman siirtymistä piilotyöttömäksi tai muuten työmarkkinoiden ulkopuolelle, esim. opiskelijaksi tai kotirouvaksi/mieheksi.

Linkkejä:
VS: Ay-liikkeen omat tutkijat vaativat palkkojen korjaamista työllisyyden mukaan
VS: Työttömät eivät halua töihin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s