Ammattikorkeakouluihin säädettiin oppilaskunnat

18.5.05 Eduskunta poisti hallituksen lakiesityksestä pakkojäsenyyden äänin 146-42; moni piti sitä perustuslain vastaisena. Laitavasemmisto harasi ”ammatti- ja tiedekorkeakoulujen epätasa-arvoistamista” vastaan. Ilkka Taipale (sd) esitti samalla ylioppilaskuntienkin pakkojäsenyyden poistamista, mihin Kimmo Sasi (kok) antoi taustatukea toteamalla, että jos asiasta nyt päätettäisiin, se ei menisikään enää läpi. Varsinaista esitystä aiheesta ei kuitenkaan tehty – yhdistymisvapaus ei ole korkeassa kurssissa eduskunnassa, kuten monilla työpaikoilla vallitsevasta ay-liikkeen pakkojäsenyydestä huomaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s