Keskusta vaati hallitusta eroamaan, kun se ei alentanut bensiiniveroa

Edellisen hallituksen aikana Keskusta vaati hallitusta eroamaan, kun se ei alentanut bensiiniveroa. Nyt ollessaan hallituksessa se ei ole itse alentanut bensiiniveroa, vaikka bensiinin hinta on paljon korkeampi kuin tuolloin.

Nykyopposition kovistellessa Keskustaa puolue on käyttänyt selityksenä sitä, että silloinen hallitus oli korottanut veroa liian korkealle. Tämä on pelkkä tekosyy, koska vero on yhä sillä täsmälleen samalla ”liian korkealla tasolla”. Itse asiassa bensiinistä peritään nyt vielä enemmän veroja kuin tuolloin ja lisäksi nettohintakin on korkeampi.

Kyse oli siitä, että nyt Keskusta toimii edes jossain määrin järkevästi mutta oppositiossa se vaati kaikkea mahdollista järjetöntä populismia täysin katteettomasti. Eläkkeisiinkin luvattiin 300 euron korotusta kuussa, mutta hallitus tyytyikin 12 euron korotukseen. Suunnilleen sama pätee muihinkin lupauksiin, ei niitä ollut tarkoitettukaan pidettäviksi.

Jäättenmäen johdolla luvattiin kaikkea mahdollista tavalla, josta jokainen politiikkaa ymmärtävä tajusi heti, että se on tietoista ja tahallista huiputusta.

Nykyisestä oppositiosta jopa Vasemmistoliitto on ollut aavistuksen vastuullisempi kuin Keskusta tuolloin, vaikka itse Claes Andersson on todennut jälkeenpäin, että kyllähän Vasemmistoliiton pitäisi huiputtaa muita enemmän, jotta se erottuisi muista puolueista.

(Vapaasana.netin gallupissa 32 % halusi korottaa polttoaineveroja, 29 % pitää ennallaan, 11+6 % laskea ja 22 % ei osannut sanoa, kun työn verotus oli toisessa vaakakupissa.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s