New Orleansin tuhojen yhteiskunnallinen skandaali oli valhetta

Kun hirmumyrsky Katrina osui New Orleansiin, toimittajat riemastuivat tilaisuudesta esittää rajua yhteiskunnallista kritiikkiä lisääntyneistä murhista ja väkivallanteoista sekä siitä, miten köyhät mustat kuolivat joukoittain yhteiskunnan hylkääminä. Mikä tahansa huhu tai väite tai toisen toimittajan kirjoitus riitti ”todisteeksi”.

Nyt kun päinvastainen totuus on paljastunut, toimittajat eivät tietenkään kehtaa uutisoida sitä. Valheet jäävät elämään totuutena kansan muistissa.

Valkoisia kuoli jopa suhteellisesti enemmän kuin mustia. Rikkaita kuoli suunnilleen samassa suhteessa kuin köyhiä. Murhia oli tavanomainen määrä, väkivaltarikokset vähenivät. Väitteet raiskauksista, tulitaisteluista ja pahoinpitelyistä olivat vailla pohjaa, paitsi että eräs kansalliskaartilainen vahingossa ampui itseään jalkaan, kertoi Roland Porier Expressen-lehdessä. Vain vapaaehtoisen avun määrä ylitti kaikki ennätykset. Ruotsissa media oli samassa hurmassa kuin Suomessakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s