Vain vasemmistoliitto ja vihreät kannattavat markkinataloutta

Vihreät ehdottivat, että kymmenesosa Suomen päästöoikeuksista huutokaupattaisiin ja rahat käytettäisiin tutkimukseen ja kehitykseen. Äänin 160-21 eduskunta päätti lahjoittaa kiintiöt ilmaiseksi vastikkeettomana tukena saastuttaville yrityksille. Enemmistön mielestä ilman tukea vientiyritykset lähtisivät Suomesta. Osmo Soininvaaran ja eräiden tutkimusten mukaan haittaverojen vaikutus yritysten sijoittumispäätöksiin on minimaalinen.

Sitä saadaan, mitä tuetaan. Nyt päätettiin tukea saastuttamista hengittäjien ja veronmaksajien kustannuksella. Parempi on tietysti rangaista veroin työnteosta kuin saastuttamisesta.

Monet vihreät kieltämättä ymmärtävät taloustiedettä edes keskivertokansanedustajia paremmin. Valitettavasti se ei ole paljon.

Yllä mainituksesta esityksestä riippumatta liikenne- ja viestintäministeriö selvittää mahdollisuuksia sähköisesti autojen liikkeiden perusteella perittäviin ruuhkamaksuihin, tienkulutusmaksuihin ja päästömaksuihin, osittain Lontoon ja Tukholman hyvien kokemusten ja tulevan paremman teknologian motivoimana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s